avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Persoana straina cu domiciliu pe casa mea
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Persoana straina cu domiciliu pe casa mea

Buna ziua, am nevoie de un sfat.
Cu 10 ani in urma tatal meu si-a facut o mica ferma de oi si am avut nevoie de un cioban. La scurta vreme am gasit un barbat venit de la casa de copii si l-am facut cioban la ferma mea. Barbatul nu a avut casa, masa, buletin. Atunci tatal meu s-a hotarat sa-i fac buletin pe casa noastra. Dupa 10 ani, prin 2010 tatal meu a murit si din motive financiare am vadut oile iar ciobanul s-a mutat la altcineva la 50 km de localitatea mea, cioban la alta stana. Eu am anuntat seful de post din localitatea mea ca ciobanul s-a mutat si ca nu mai sta la mine, dar se pare ca fara niciun rezultat. Mai nou a venit o amenda pe nr de casa al meu ca ciobanul a facut boacane in alta localitate. Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa scap de el. Si inca ceva ... doamne fereste sa moara k are si el 50-55 de ani, o sa-l trimita pe capul meu ... ce sa ma fac??? Va rog frumos sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 18:20, 27 Februarie 2012
in afara de corespondenta nedorita nu aveti ce sa patiti daca ciobanul respectiv are doar buletin cu adresa la Dvs.

Pur si simplu corespondenta pe numele lui nu o mai primiti.
Dar cum sa fac sa-l sterg de pe adresa mea de casa? cum am specificat mai sus Seful de post din localitate cu toate ca a fost anuntat.. nu a facut nimic.
Daca actul de identitate e facut in urma cu 10 ani atunci ori a expirat ori mai are putin pana expira. Fara consimtamantul proprietarului nu-si mai poate face o alta carte de identitate.
Dar de obicei ciobanii nu se prea uita in acte, doar daca au nevoie vin si le schimba daca nu stau cu ele asa expirate ca la oi nu le trebuie.
Daca stiti unde locuieste fara forme legale anuntati politistul din comuna respectiva sa-l verifice putin si sa-i explice ca in termen de 15 zile de la schimbarea domiciliului trebuie sa-si schimbe si actul de identitate. Poate daca-l sperie putin politistul revine la sentimente mai bune si intra in legalitate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu oile printre case Curiosul1234 Curiosul1234 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema mai ciudata. O sa incerc sa fiu cat mai scurt. Stau intr-o localitate la 10km de oras. Localitatea este ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor. avem de peste 20 de ani o casa de vacanta langa ... Carmenelena62 Carmenelena62 Buna tuturor. Avem de peste 20 de ani o casa de vacanta langa Horezu. Stam vara de obicei dar am.hotarat sa ne mutam acolo definitiv pentru ca ajungem la ... (vezi toată discuția)
Cioban cu oile in gradina mea phil26 phil26 Am o problema cu un cioban, care vine cu oile in gradina mea. Ce pot sa fac, ca politia nu face nimic. Cand vreau sa vorbesc cu el, trimite caini pe mine. M-au ... (vezi toată discuția)