avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alocatie de stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alocatie de stat

Am o nepoata nascuta la data de 13.11.2000 in Madrid-Spania. Parintii sunt romani, au domiciliul in Romania si rezidenta permanenta in Spania din 2000. Poate beneficia de alocatie de stat pentru copii? Ce acte sunt necesare pentru obtinerea acestui drept si unde trebuie depuse aceste acte?Mentionez ca nu a beneficiat de astfel de alocatie din partea statului spaniol si nici a celui roman.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luana_mada , utilizator 11:35, 14 Noiembrie 2008
Trebuie sa va adresati serviciului de stare civila de la Primarie pentru a-i elibera CNP si certificat de nastere apoi sa faceti dosar pentru alocatie.
In mod sigur pot beneficia de alocatie de stat pt copil.
Aplicarea Regulamentului European nr 1408 referitor la prestatiile familiale (ar trebui sa il gasiti pe site-ul ministerului muncii...).
Stabilirea dreptului la alocatie de stat se face pe baza cererii şi a actelor din care rezulta indeplinirea cond de acordare a acestui drept. Cerea trebuie completata si semnata de reprezentantul legal al copilului si va fi insotita de copia certificatului de nastere a copilului si a actului de identitate al reprezentantului legal - si in sit in care reprezentantii legali impreuna cu copiii lor isi stabilesc resedinta in alta tara se aplica de la 12 iunie, data intrarii în vigoare a HG 577/2008. Solicitantul trebuie sa completeze formularul E 411 si sa il depuna la Ministerul Muncii, Directia Generala de Incluziune si Asistenta Sociala - o astfel de solicitare poate fi facuta in tara unde lucratorul isi desfasoara activitatea.
Lucratorii migranti depun o cerere la directia teritoriala in a carei raza teritoriala si-au stabilit resedinta.
Copiez:
E 411 - cererea de informatii privind dreptul la prestatiile familiale in statul de resedinta al membrilor familiei
- Partea A se completeaza de catre institutia competenta din statul membru unde se depune cererea de prestatii familiale (directia de munca si protectie sociala judeteana, respectiv a municipului Bucuresti, in cazul Romaniei);
- Partea B se completeaza de catre institutia competenta de la locul de resedinta a membrilor de familie ai lucratorului migrant sau angajatorul persoanelor al caror drept la prestatii familiale trebuie verificat in tara de resedinta a membrilor de familie (directia de munca si protectie sociala judeteana, respectiv a municipului Bucuresti, in cazul Romaniei).
Exista mai multe cazuri: copilul e in RO si ambii parinti lucreaza in strainatate; cand copilul si parintii sunt in alt stat se foloseste formularul E 411...

Nu va pot explica foarte bine si imi pare rau. Eventual sa cititi Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii republic, modific si completata si prevederile din HG 577/2008 pt aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii 61/1993). Sigur, si Regulamentul 1408/1973, art 73.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cu dubla cetatenie claudia40 claudia40 Buna ziua Am urmatoarea situatie: 1. sunt casatorita cu un cetatean belgian 2. deocamdata locuim in Romania, deci eu inca nu am rezidenta in Belgia 3. ... (vezi toată discuția)
Acordare alocatie in italia ana gabriela ana gabriela Buna ziua , as dori daca puteti sa-mi spuneti ce demersuri ar trebui sa faca sotul meu ptr. a beneficia de alocatie de stat ptr. 2 copii minori , avand in ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pana la 2 ani bichoo bichoo salutare!am si eu o nelamurire , am nascut pe 16 decembrie 2013,dar am depus actele pt alocatia de stat( cei 200 ron pana la 2 ani ) in luna iulie dupa care ... (vezi toată discuția)