avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie de stat pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie de stat pana la 2 ani

salutare!am si eu o nelamurire , am nascut pe 16 decembrie 2013,dar am depus actele pt alocatia de stat( cei 200 ron pana la 2 ani ) in luna iulie dupa care am asteptat pana in octombrie raspunsul daca voi primi banutii.rezultat=ca locuim in Spania si ca trebuie sa cerem in tara unde locuim .dar actele le-am bagat personal in Romania numai ca la adresa, cei de acolo au trecut adresa de domiciliu din Spania cu toate ca mama si copilul erau in RO.
As vrea sa ma lamureasca cineva de ce nu poate primi banutii copilul daca e dreptul lui .multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 9 Decembrie 2014
Legea nr.61/1993
Art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a sttului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
.....

Indiferent de statul membru de resedinta al lucratorului migrant si al membrilor familiei sale, acesta are dreptul la prestatiile din statul in care isi desfasoara activitatea (art. 73 din Regulamentul CE nr.
1408/71).
In acest caz, daca copilul are domiciliul sau resedinta in Romania, iar parintii desfasoara activitatea in Spania, Spania va plati prestatiile familiale pentru copilul care a ramas pe teritoriul Romaniei, conform prevederilor legislatiei sale si in cuantumul prevazut de acest stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat luana_mada luana_mada Am o nepoata nascuta la data de 13.11.2000 in Madrid-Spania. Parintii sunt romani, au domiciliul in Romania si rezidenta permanenta in Spania din 2000. Poate ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in romania dar parintii cu domiciliu legal in strainatate roxanavasiliu roxanavasiliu Buna ziua, Am o intrebare referitoare la alocatia de crestere a copilului meu. Acesta a fost nascut in martie 2011, in Romania. Din luna iunie 2012 am inceput ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil taiata hellticket hellticket doresc sa imi spuneti daca cei de la directia pt protectia copilului au voie sa taie alocatia copilului?? mentionez ca parintii sunt plecati la munca in ... (vezi toată discuția)