avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructia pe mai mult de 35% ...se poate depasi?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructia pe mai mult de 35% ...se poate depasi?

Recent am vrut sa mut un perete exterior al casei (din curte) cu 1m. Fiind in interiorul curtii mele am crezut ca nu o sa am probleme si o sa primesc autorizatia..... Dar m-am inselat. Astazi am luat legatura cu un proiectat si mi-a explicat ca am depasit PUZ-ul cu mult ....(fiind construit inainte de 1995) PUZ-ul meu fiind de 72% din suprafata terenului ...deci aproape dublu de cel legal..... si ca acum nu o sa pot sa modific peretele nici macar 1cm !!! Am ramas foarte surprins..... Aveti idee cum as putea sa fac sa modific acest perete? Doresc sa-l fac spatiu comercial. Este vreo derogare de la lege .... fiind spatiu comercial..... Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pintiliemirceadorin , utilizator 04:26, 3 Martie 2012
Legea 50/1991, art. 11 alin.2:
(2) Se pot executa fara autorizatie de construire si lucrari pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau inchise, destinate difuzarii si comercializarii presei, cartilor si florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fara fundatii si platforme, precum si fara racorduri si/sau bransamente la utilitati urbane, cu exceptia energiei electrice.
Asa este , cum ati scris. Dar, ma indoiesc ca darkynok doreste sa vanda flori sau carti intr-o toneta amplasata pe teren proprietate personala.
In alta ordine de idei, va rog sa faceti deosebirea dintre o toneta / sau pupitru si un chiosc .
Articolul mentionat de Dvs face referire , de regula , la teren apartinand domeniului public al localitatii si care urmeaza a fi inchiriat in scopuri precize ( vanzari flori, presa sau carti) pentru a simplifica procedura . El se aplica si pentru terenuri proprietate personala , dar nu cred ca cineva ar solicita asa ceva.
Nu va sfatuiesc sa construiti nici macar un grup sanitar de 1x1 mp pe terenul Dvs fara a avea autorizatie de construire . Nu glumesc . Daca nu veti avea minum 30 m de la constructia Dvs la fantana vecinului , pregatiti banii pentru amenda. Sa auzim numai de bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare toneta (chiosc) fara autorizatie de construire Smera Smera Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren privat, aflat in zona de protectie a unui monument istoric. Pe terenul respectiv doresc sa amplasez, fara ... (vezi toată discuția)
Autorizatie amplasare container pghiran pghiran Buna, As dori sa stiu daca este nevoie de vreo autorizatie (de exemplu de amplasare) pentru amplasarea unui container locuibil de 2x6m pe un pat de scanduri ... (vezi toată discuția)
Amplasare container pe spatiu privat CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Am inchiriat un spatiu comercial de la un mall. Terenul este afara, in spatele centrului comercial. Vreau sa pun un container pe care sa-l ... (vezi toată discuția)