avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abatere disciplinara

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie si anume:
-un salariat nu se mai prezinta la locul de munca din data 21.02.2012 . Contactat telefonic a fost rugat sa se prezinta la o discutie pentru a inceta raporturile de munca: ori demisie ori cercetare disciplinara. A refuzat invocand motivul salariilor mici (lucru neadevarat-ca daca nici nu vine la munca e normal sa aiba repercusiuni asupra remuneratiei).S-a mers pe varianta cercetarii. S-a facut referatul in data 23.02.2012 (pt 3 absente nemotivate), s-a hotarat numirea comisiei de cercetare si s-a trimis convocatorul la adresa din buletin, evident cu vreo 10 zile lucratoare inainte de data convocarii. Mi-am dat seama ca dl a declarat la fisa de instruire (SSM) cand i s-a facut traseul la/de la serviciu o alta adresa (in care spunea ca sta in chirie). Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Confirmarea de primire a fost transmisa la adresa de buletin si contactat telefonic a declarat ca se afla acolo. Daca refuza sa semneze pe confirmare, cum incetez raportul de munca? Codul Muncii nu-mi da dreptul de a inceta raporturile fara semnatura de luare la cunostinta, corect? Cu adresa declarata la ''traseu'' cum procedez?
2)Pentru suspendarea cf art. 52 alin 1 lit a) am nevoie de semnatura lui pe decizie? Pe ce perioada are loc suspendarea? In Hotararea de numire a comisiei de cercetare disciplinara am specificat perioada de desfasurare a activitatii comisiei cuprinsa intre 23.02.2012 si 15.03.2012. Suspendarea poate fi facuta cu aceleasi date sau cum?

Astept cu interes si URGENT un raspuns.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 1 Martie 2012
freeelis a scris:

3. Pentru suspendare nu este nevoie de semnatura salariatului .. trebuie doar sa-i comunicati decizia de suspendare, intrucat de la data primirii incepe sa curga termenul de contestatie...

Apropo de asta. Ok am inteles si mi s epare in regula. Dar cand introduc in REVISAL suspendarea imi cere automat data inceput si data sfarsit. Data inceput o clar dar ca si data de sfarsit, de unde sa stiu eu? Pentru ca in Decizia de suspendare nu specific o durata, specific ca va fi suspendat pe perioada cercetarii disciplinare prealabile....
Ce perioada trec in Revisal?
Multumesc.
Data de sfarsit a suspendarii = data incetarii suspendarii = data sedintei comisiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Data decizie suspendare cim aceeai cu data convocarii ? dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am si eu o nelamurire. 1. In urma unui referat in care se constata absentarea nemotivata a unui salariat din 7.05.2012, eu am intocmit convocarea ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate Roxy1908 Roxy1908 Buna ziua, Am urmatoarea problema: am un salariat care trebuia sa se prezinte la serviciu la tura in data de 16.07.2015(mentionez ca salariatii lucreaza in ... (vezi toată discuția)