avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM incheiat pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM incheiat pe perioada determinata

Buna, am o colega de servici care are CIM incheiat pe perioada determinata pe 6 luni, ea a aflat ca este insarcinata, in cazul ei i se va suspenda CIM-ul sau nu pentru CCC pana la 2 ani? va beneficia de indemnizatie sau nu?

va multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 28 Februarie 2012
C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, in conditiile in care nu se decide prelungirea acestuia.
Situatia este valabila indiferent daca salariata este gravida sau nu, indiferent daca se afla sau nu in CCC.

La expirarea perioadei pentru care a fost incheiat c.i.m., salariata poate sa-si depuna actele pentru somaj ... in acest sens, din somaj poate intra in concediul de maternitate si apoi in CCC, urmand ca la terminarea acestuia sa-si reia somajul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata? Ayana1 Ayana1 Buna ziua, As dori sa stiu daca mi se poate prelungi contractul de munca in situatia in care sunt insarcinata, iar contractul a fost semnat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinata angajata insarcinata popescu_rzv popescu_rzv Buna ziua. Am o salariata care este cu contract de munca pe perioada determinata fiind vorba despre un proiect sucventionat de Consiliul local dar care nu stim ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)