avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Scutirea cu o treime a pedepsei la recunoasterea faptei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Scutirea cu o treime a pedepsei la recunoasterea faptei

Buna seara,as dori sa ma lamuriti daca se poate.Am doi frati arestati de anul trecut pt tentativa de omor calificat.Acum au recursul la Inalta Curte si vreau sa stiu daca art 321 i se mai poate aplica acum sau trebuiau sa-si recunoasca fapta la inceperea judecatii pt a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei?mie mi s-a spus ca s-a dat o lege de curand si art 321 i se poate aplica si la inceputul recursului.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:39, 29 Februarie 2012
fals, se aplica doar pina la inceputul cercetarii judecatoresti in primul grad de jurisdictie. fiind in recurs, au pierdut beneficiul.
Se poate sa recunoasca si acum daca sunt intrunite cerintele legii actuale.
Ar fi recomandabil sa mearga un avocat sa studieze dosarul si sa va raspunda in concret.
Daca nu se aplica acest text de lege degeaba mai recunosc si raman fara sanse in recurs.
D-le avocat,unii zica se aplica 320 i1 in recurs ,altii zic ca nu.De ce depinde acest articol?
Art 320^1 prevede ca inculpatul poate recunoaste savarsirea faptelor pana la inceperea cercetarii judecatoresti si astfel judecata va avea loc numai in baza probelor administrate, astfel vorbim despre judecata in prima instanta, neputandu-se cere aplicarea acestuia direct in recurs.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Legea 320,indice1 landreea landreea va rog din suflet sa imi raspundeti la o intrebare, sotul meu a fost condamnat intr-un dosar de trafic de persoane, cu persoane ce le transorta in cehia la ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? poate fi anulat? id_store id_store Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Art.320 ind. 1 c.proc.pen. remus11 remus11 Ce se intampla cu cei care au ramas definitivi in perioada dintre momentul intrarii in vigoare a Mici reforme si momentul aparitiei Deciziei 1470? Practic ar ... (vezi toată discuția)