anne_david a scris:
Buna ziua,
Va rog sa-mi spune-ti care sunt conditiile in care pot face angajarea unei persoane cu handicap grd.2. Ce particularitati are aceasta angajare, ce acte speciale trebuiesc intocmite, ce obligatii am ca si angajator, catre stat?
Multumesc
In primul rand ca depinde de handicapul pe care il are, daca este locomotor, acustic sau de alt gen.
Pentru angajator exista facilitati la angajarea persoanelor cu handicap oferite de agentia de somaj, astfel ca trebuie sa aiba inainte de angajare depus un dosar la somaj in cautatea unui loc de munca si sa se solicite in baza unei oferte de loc de munca o repartitie pentru angajare.
Apoi fisa medicala va fi data de medicul de familie pentru inceput cu capacitate de munca cu restrictii si acele restrictii trebuiesc clar specificate. Un handicap locomotor impune un anumit gen de scaun sau o anumita pozitionare a acestuia in functie de utilajele din societate in timpul lucrului sau pauze la un amnimit interval de timp.Aceste restrictii vor fi specificate si de catre medicul de medicina muncii care cunoaste societatea si locurile de munca din cadrul acesteia.
Un salariat cu hamdicap beneficiaza de 3 zile in plus la concediul de odihna.
Sunt multe conditii si este greu de enumerat aici, eu am prezentat doar cateva dintre ele.