avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie italia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie italia

Buna ziua,
Firma din RO, platitoare de tva inscrisa in reg op intracomunitari cumpara din italia un cuptor,factura este fara tva iar cand am verif in vies sa vad daca are cod valid de tva imi da mesajul: no, invalid vat number.furnizorul resp. poate fi neplatitor de tva si de asta imi da in vies invalid number?
cum se inreg in ctb?trebuie sa o decl in 390 sau nu?trebuie sa colectez tva de 24%?
Multumec!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 13:52, 29 Februarie 2012
da, este posibil sa fie o firma neinregistrata in scopuri de tva in italia si atunci inregistrati factura ca si cum ati achizitiona produsul de la o firma neplatitoare de tva din romania.
nu se intregistreaza taxare inversa si nici nu se declara in 390 vies, furnizorul aplicand regimul special de scutire pentru intreprinderi mici (echivalentul art. 152 din codul fiscal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ASUL28 ASUL28 Buna seara, va rog sa ma ajutati si in aceasta problema: Srl din Romania cu cod valabil VIES, cumpara din Italia de la o societate la fel cu cod valabil VIES, ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara masina de tonaj mare viorica bulzan viorica bulzan firma x din romania platitoare de tva inreg in reg intracomunitar achizitioneaza masina tonaj mare din CZ firma y platitoare de tva si valida Intrebare:cum o ... (vezi toată discuția)
Monogtrafie tva prestari servicii intracomunitare maresstefania maresstefania o societate inreg in reg operatori intracomunitari emite pt partener din austria inreg ca platitor tva factura fara tva de 1000eur enecesar ca pe factura sa ... (vezi toată discuția)