avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare cim in revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare cim in revisal

Bună dimineata,
Vă rog frumos, să mă ajutaţi cu un răspuns: am operat în revisal o suspendare a contractului individual de muncă pentru perioada 09.01.2012 15.02.2012 în baza cererii de solicitare concediu fără salariu a unui salariat. Ulterior s-a îmbolnăvit, şi a prezentat concediu medical pentru perioada 14.02 - 29.02.2012. Pentru zilele de 14 şi 15 februarie are şi suspendare a cim şi concediu medical. Ce pot face în această situaţie? Se mai poate corecta suspendarea în revisal, în condiţiile în care am operat şi încetarea suspendării? Va fi pontat în concediu fără salariu sau în concediu medical?
Vă mulţumesc pentru ajutor şi vă urez toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 29 Februarie 2012
Suspendarea c.i.m. ca urmare a unui concediu medical nu se opereaza in Revisal .. in acest sens, se exprima art.3 alin.2 lit.h din HG nr.500/2011 , si anume:
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
......
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
.....

Salariatul va fi pontat ca fiind in concediu medical ...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulţumesc pentru răspuns. Cum pot corecta în revisal suspebdarea pentru zilele de 14 şi 15 februarie 2012?
Trebuia facuta incetarea suspendarii cu data de 14.02 ... se pare ca nu se mai poate opera in program modificarea perioadei de suspendare
dar concediul fara plata la cererea angajatului se opereaza (trebuia operat) in revisal?
Suspendarea c.i.m. in cazul CFP nu este obligatorie , potrivit art.54 C.mun. ... insa daca se decide suspendarea acestuia, atunci suspendarea se completeaza si se transmite prin REVISAL.

Asa cum am mai specificat si in alte discutii de acest gen, pentru a preintampina eventualele discutii divergente cu cei de la ITM am recomandat operarea suspendarii in revisal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa intocmesti decizie de suspendare cim pentru 1 zi de concediu fara plata? jacqueline_k jacqueline_k Pentru o singura zi de concediu fara plata este obligatorie intocmirea unei decizii de suspendare a CIM si, implicit, decizie de incetare a suspendarii? Dar ... (vezi toată discuția)
Cfp suciugeorgeta suciugeorgeta Daca un salariat a fost luna ianuarie 2016 in CFP trebuia suspendat in Revisal??? (vezi toată discuția)
Suspendare cim carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Exista posibilitatea sa primesc amenda la un eventual control, daca nu am suspendat CIM pt. concediu fara plata de 1 - 3 zile ? (vezi toată discuția)