avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand poate iesi la pensie tata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand poate iesi la pensie tata?

Buna ziua.Scuzati deranju` dar am cautat pe internet si mi`am cam prins urechile.

Tatal meu este nascut in 26.09.1952 are vechime 31 ani din care 23 ani sunt la grupa a 2 a.

Ma poate ajuta cineva sa mi spuna in ce an poate iesi la pensie?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:11, 1 Martie 2012
Aveti foarte mare dreptate, am descoperit art. 37 din HG nr.257/2011:

ART. 37
(1) Stagiul minim/complet de cotizare prevãzut la art. 53 alin. (2) şi (3) din lege, respectiv stagiul complet de cotizare prevãzut la art. 54 alin. (3) din lege cuprinde şi:
a) stagiul de cotizare realizat pânã la intrarea în vigoare a legii;
b) vechimea în serviciu recunoscutã pentru stabilirea pensiilor, pânã la intrarea în vigoare a legii, în cazul persoanelor prevãzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) din lege;
c) vechimea în muncã sau, dupã caz, vechimea în serviciu realizatã în celelalte sisteme de asigurãri sociale, neintegrate în sistemul public de pensii;
d) perioadele suplimentare acordate pentru activitatea desfãşuratã în grupa I, a II-a, respectiv în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii de muncã.

Va multumesc, domnilor, am mai invatat ceva azi.
Va multumesc foarte mult tuturor pentru ajutorul acordat.

..dar am inca o nelamurire...pentru scaderea celor 5 ani,trebuie sa aiba 35 ani vechime in total? el are doar 31...:(

S-a dat raspuns.Indeplineste conditia de 35 de ani de stagiu pentru a beneficia de reducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipată parțială Victor vacaru Victor vacaru Am 34 ani si 5 luni de contributiI platite,9 ani gr II si 61 ani varsta.pot cere pensionarrea anticipata partiala Multumesc (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa a ii-a ca vechime in alte state anncapopescu anncapopescu Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie a tatalui meu. A lucrat in Romania si Italia, dupa cum urmeaza: Romania: - 26 ani contribuiti - 5 ani de ... (vezi toată discuția)