avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in Spania

Buna, va rog cine ma poate ajuta sa imi spuna ce formalitati trebuie facute pt obtinerea unui certificat de nastere a unui copil nascut in spania dar parintii sunt inca necasatoriti. Tatal recunoaste copilul, dar din cate stiu certificatu poate fii scos doar in tara pe baza celui spaniol. Mentionez ca amandoi parintii suntem cetateni romani. Ma interesa sa stiu daca nu poate fii scos si aici la consulatul roman, si daca nu, pot scoate copilul din tara? sau mai pot sa ma intorc cu el din cate stiu dureaza cam 3 luni pt obtinerea lui in tara. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:03, 1 Martie 2012
Puteti veni cu copilul numai daca obtineti pentru el de la ambasada/consulat un titlu de calatorie.

Actele necesare pentru transcriere sunt:
- certificatul constatator al nasterii (de la spital)
- certificatul de nastere spaniol apostilat, in original si copie
- traducerea în limba română a certificatului de nastere spaniol (cred ca se poate face si la sectia consulara), de asemenea apostilata
- actele dvs. de identitate (ale parintilor), original si fotocopie;
- o declaratie privind numele de familie pe care îl va purta copilul (pentru ca nu sunteti casatoriti)
Veti plati si o taxa consulară (parca 130 de euro)

Dureaza cam 2 luni pana veti primi certificatul romanesc, ar fi bine sa faceti transcrierea acolo; apoi ii puteti face pasaport si scapati de o grija.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport pentru copil lidia35 lidia35 Buna as dori si io eu sa stiu exact ce acte imi trebuie pt certificatul de nastere,pasaport la un copil nascut aici si daca e nevoiede ambii parinti la ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)