avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere si pasaport pentru copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere si pasaport pentru copil

Buna as dori si io eu sa stiu exact ce acte imi trebuie pt certificatul de nastere,pasaport la un copil nascut aici si daca e nevoiede ambii parinti la depunerea actelor.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:14, 2 Mai 2013
Sunteti casatorita, necasatorita, ce varsta are copilul ? Nu ati inregistrat nasterea?
"nascut aici " inseamna in Romania , da ? ca am mai avut surprize.. ca "aici" sa fie Germania.
buna ,sint casatorita copilul are 4luni si vreau sa merg la vara acasa,vroiam sa stiu daca e nevoie de ambi parinti pt depunerea actelor la certificatul de nastere
Sa intelegem ca ati nascut in strainatate. In acest caz, nu ne-ati precizat tara, banuiesc ca e Spania sau Italia. Aveti nevoie ca certif. de nastere din strainatate sa fie apostilat cu Apostila de la Haga, - se aplica de prefectura din localitatea unde ati nascut-certificatele de nastere ale dvs. si a sotului, certif. de casatorie si buletinele in original si copie. Sa verificati cifra cu cifra-litera cu litera-ca datele din certificatul de nastere a copilului sa fie inscrise corect, in sensul ca datele sa bata cu cele din actele de identitate romanesti atat ale dvs. cat si ale sotului. Nu este nevoie sa fiti prezenti ambii soti, este de ajuns doar unul, dar sa tineti cont de faptul ca odata ajunsa in Romania nu puteti pleca imediat acasa in strainatate deoarece transcrierea certificatului dureaza cam 30-40 de zile. Pentru copil aveti nevoie de titlu de calatorie de la ambasada sau consulat. De asemenea transcrierea certificatului de nastere a copilului o puteti solicita la ambasada sau consulatul Roman din statul unde va aflati, nu este necesar sa veniti acasa doar pentru asta, numai ca la ambasada sau consulat am inteles ca dureaza 2-3 luni si costa ceva mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Tedd Tedd Prin ce metode si in cat timp se poate legaliza/recunoaste casatoria din Statele Unite si in Romania? (vezi toată discuția)
Copil recunoscut de tata dar nu este de gasit nistorsofia nistorsofia Sunt romanca dar locuiesc in strainatate . Am m facut un copil cu un cetatean roman care a recunoscut copilul la nastere si i-am facut certificat de nastere ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)