avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Proprietate industriala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Proprietate industriala

Doresc sa inregistrez un element figurativ (logo/sigla) la OSIM. Protectia asupra marcii se realizeaza doar pe domeniul de activitate pe care il desfasor sau nu se mai poate asocia niciun serviciu cu un logo similar ? De asemenea, in cazul in care dupa inregistrare se constata ca altcineva foloseste o sigla asemanatoare, in ce mod se dovedeste similitudinea intre ele?
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 11:42, 2 Martie 2012
Buna ziua. Protectia marcii este doar pentru produsele/serviciile pentru care depuneti cererea de marca. Recunosc ca ultima intrebare mi-e greu s-o inteleg...probabil din cauza ca n-am baut cafeaua, inca, dar o sa incerc sa dau un raspuns asa cum ma pricep. Daca mai sunt nelamuriri, reveniti, va rog.
Daca, dupa inregistrare, constati ca un tert foloseste o sigla asemanatoare - pentru aceleasi produse/servicii - trebuie sa-l actionati in instanta sau sa-i faceti opozitiela OSIM - depinde in ce stadiu se face constatarea. Similitudinea dintre marci se analizeaza dpdv vizual, fonetic si conceptual, preferabil de catre o persoana avizata, respectiv de un consilier in proprietate industriala.
Mult succes!
Puteti inregistra marca si pentru alte activitati sau produse decat cele din domeniul Dumneavoastra de activitate pe care il desfasurati. OSIM nu cere nici o dovada solicitantului in acest sens la inregistrarea unei marci.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sigla mea pe produs facut in afara ue lArmAr lArmAr Buna ziua. Noi facem import de produse din afara UE... unde cand ajung in Romania se efectueaza vama. Am dori ca firma producatoare cu care colaboram sa ne ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)