avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum formulez o petitie catre ANPR?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum formulez o petitie catre ANPR?

am un dosar depus la aceasta institutie din 2006,nu se rezolva nimic ,primesc anual de la ei o scrisorica precum ca dosarul se afla in lucru,oare?ce pot face ?si alta rugaminte daca se poate ,cum trebuie sa arate o petitie catre aceasta institutie?am trimis catre dinsi o scrisoare in care ii rugam sa imi spuna in ce faza se afla dosarul meu,am primit scrisoarea inapoi cu precizarea ca nu ma pot adresa lor decit printr.o petitie.daca ma puteti ajuta,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 06:43, 3 Martie 2012
Stricto sensu, petitia reprezinta o cerere scrisa adresata unei autoritati. Daca printr-o scrisoare asa cum afirmati Dvs, ati rugat sa va spuna in ce faza se afla dosarul, aceasta ar putea echivala in esenta cu o petitie,(in situatia in care scrisoarea a fost expediata in cuprinsul termenului de solutionare), iar precizarea cum ca nu va puteti adresa decat printr-o petitie, nu reprezinta altceva decat un gest sicanator. Mare atentie la termenul in care urma sa fie solutionata cererea Dvs. Daca in loc sa indepliniti o procedura prealabila, Dvs ati trimis aceasta scrisoare dupa expirarea termenului in care trebuia sa vi se raspunda,(adica termenul de solutionare era epuizat), atunci nu veti mai putea constrange autoritatea la emiterea raspunsului asteptat. Una peste alta, veti parcurge procedura specifica de contencios administrativ ( daca mai sunteti in termen) si ulterior veti putea merge in instanta doar dupa indeplinirea acestei conditii daca va fi cazul.
In primul rand despre ce dosar este vorba? Legea 10, 290 sau Legea 9?
Nu formulati petitie ci notificare. Din cele relatate nu reiese daca ANRP trebuie sa emita o Decizie (ex. Legea 9/1998 de validare sau invalidare) sau trebuie sa va achite despagubirile.
Oricum, se formuleaza notificare, asteptati 30 de zile, dupa care va adresati instantei sectia contencios administrativ si fiscal. Notificarea (plangerea prealabila) este obligatorie, conf. Legii nr. 554/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri legea 290/2003 iulia bumbu iulia bumbu Ma numar printre beneficiarii stabilirii drepturilor banesti cf. Legii 290/2003 din localitatea Braila. S-a implinit 1 an de cand am comunicat ANRP- ului ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Legea 290/despagubiri anrp tathiana tathiana Detin o hotarare emisa de Prefectura Galati de acordare a despagubirilor pt refugiatii den Basarabia(tatal meu decedat).Am depus documentatia aferenta catre ... (vezi toată discuția)