Buna ziua, intrebarea mea este daca trebuie sa fie stipulat in Regulamentul Intern cele 10 zile acordate daca ai cursul de puericultura facut sau sunt obligati prin lege sa-ti acorde pe langa cele 5 zile + 10 zile daca ai cursul.
Concediul de puericultura se transmite in Revisal?
multumesc!
La un curs de Revisal ne-au spus ca e obligatoriu de transmis CFS-ul si co paternal. Unde scrie ca nu e obligatorie transmiterea, multumesc!
Suspendarea c.i.m. pe perioada concediului paternal nu este obligatorie , fapt care duce la posibilitatea ca acesta sa nu se completeze in REVISAL.
Daca pe cererea de acordare a concediului paternal se pune si rezolutia cu suspendarea c.i.m., atunci suspendarea se va completa si tranmsite in REVISAL:
Codul Muncii , art.51:
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
.............
c) concediu paternal;
...
Din textul de lege nu reiese obligativitatea suspendarii c.i.m. ... Suspendarea contractului individual de munca din initiativa salariatului este o facultate pentru angajator, iar nu o obligatie.
Multumesc frumos pentru raspunsurile prompte.
Din pacate eu n-am reusit sa conving nici cu negru pe alb faptul ca aceste suspendari nu sunt obligatorii. Asa ca la un control, facem cum intreleg inspectorii ITM. :(
O seara placuta !