avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare-masina pompieri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare-masina pompieri

O masina achizitionata din Austria, destinata serviciilor private de pompieri, este cumva scutita de la plata taxei (prima inmatriculare)?
Cel mai recent răspuns: alina_dediu , utilizator 19:37, 25 Mai 2012
Doar daca se afla in proprietatea unei unitati administrativ-teritoriala sau alta institutie de stat
din pacate nu.speram sa fie o scapare prin lege, cum ar fi destinatia ei. suma este imensa.mltumesc. o seara faina
Legea9/2012 prezinta si exceptii, unde se pare ca ne incadram si noi, chiar daca nu suntem unit administrativ-teritoriala sau alta institutie de stat.

Art. 3
(1) Taxa se aplica pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 si N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite in RNTR 2, cu exceptia:
....................................................................................................................................
(6) In categoria autovehiculelor prevazute la alin. (1) lit. d) se incadreaza numai acele autovehicule dotate cu echipamente speciale necesare efectuarii serviciilor de ambulanta, medicina, descarcerare sau stingere a incendiilor care sunt inscrise in evidenta statiilor de ambulanta, a serviciilor mobile de urgenta si de reanimare, precum si a inspectoratelor pentru situatii de urgenta. In aceeasi categorie intra si autovehiculele dotate cu echipamente speciale necesare efectuarii serviciilor de ambulanta, medicina sau pentru stingerea incendiilor,detinute de operatorii economici.
putei sa ii dati in judecata pentru evitare taxa poluare. eu sunt in aceeasi situatie. in octombrie 2011 a inceput procesul, in fabruarie 2012 am castigat. Anaf a facut recurs si recursul e pe 31.05.2012. Hotararea va fi definitiva si irevocabila. Avocatul ma costat 500 RON. E ok tinand cont ca taxa de poluare e de 2500 euro.
din fericire noi nu am platit-o.
mult succes.
ar trebui sa cereti si dobanda. taxa nu trebuia platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism fara plata timbru mediu maarkyM maarkyM Buna ziua,rog persoane care au informatii corecte ,care eventual pot fi verificate ,daca se mai pot inmatricula autoturisme aduse din UE,fara plata taxei de ... (vezi toată discuția)
Legea 118/1990 geamanuluminita geamanuluminita tatal meu este beneficiar al legii 118/1990, vreau sa stiu daca tatal meu este scutit de plata TAXA AUTO 2013 (timbrul de mediu) la un autoturism adus din ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - persoana cu handicap in intretinere my2007 my2007 am in intretinere un copil de 2 ani cu un handicap grav. As vrea sa stiu daca pot inmatricula un autoturism fara sa platesc taxa auto, si care ar fi legislatia ... (vezi toată discuția)