avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Legea 118/1990
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Legea 118/1990

tatal meu este beneficiar al legii 118/1990, vreau sa stiu daca tatal meu este scutit de plata TAXA AUTO 2013 (timbrul de mediu) la un autoturism adus din Italia an de fabricatie 1999 va multumesc
Cel mai recent răspuns: Otiliamonica1976 , utilizator 11:39, 17 Iulie 2013
In Ordonanta de Urgenta nr. 9/2013 sunt prevazute expres exceptiile privin plata timbrului de mediu

Art. 3

(1)Timbrul se aplică pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 şi N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite în RNTR 2, cu excepţia:

a)autovehiculelor aparţinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi membrilor acestora, precum şi altor organizaţii şi persoane străine cu statut diplomatic, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României;

b)autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c)autovehiculelor destinate a fi utilizate de forţele armate, forţele de securitate a statului, de poliţie, de jandarmerie, de poliţia de frontieră şi de pompieri;

d)autovehiculelor definite conform RNTR 2 destinate serviciilor de ambulanţă şi medicină, autovehiculelor speciale echipate corespunzător pentru acordarea ajutorului de urgenţă, precum şi autovehiculelor speciale destinate serviciilor de descarcerare şi de stingere a incendiilor.

(2)Excepţia prevăzută la alin. (1) lit. b) se aplică numai pentru un singur autovehicul achiziţionat în decurs de 5 ani şi atunci când autovehiculul este în proprietatea persoanei cu handicap.

(3)Modificările speciale aduse autovehiculelor se înscriu de către Regia Autonomă „Registrul Auto Român“ în cartea de identitate a vehiculului.

(4)Lista modificărilor speciale aduse autovehiculelor este cea prevăzută în RNTR 7.

(5)Autovehiculele dotate cu cutie de viteze care poate funcţiona în regim automat, deţinute de către persoanele cu handicap, conform alin. (1) lit. b), intră în categoria celor exceptate de la plata taxei, cu condiţia respectării prevederilor alin. (3).

(6)În categoria autovehiculelor prevăzute la alin. (1) lit. d) se încadrează numai acele autovehicule dotate cu echipamente speciale necesare efectuării serviciilor de ambulanţă, medicină, descarcerare sau stingere a incendiilor care sunt înscrise în evidenţa staţiilor de ambulanţă, a serviciilor mobile de urgenţă şi de reanimare, precum şi a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. În aceeaşi categorie intră şi autovehiculele dotate cu echipamente speciale necesare efectuării serviciilor de ambulanţă, medicină sau pentru descarcerare, stingerea incendiilor, deţinute de operatorii economici.


Beneficiarii Legii nr. 118/1990 nu se incadreaza in aceste exceptii.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Otiliamonica1976, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism fara plata timbru mediu maarkyM maarkyM Buna ziua,rog persoane care au informatii corecte ,care eventual pot fi verificate ,daca se mai pot inmatricula autoturisme aduse din UE,fara plata taxei de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - persoana cu handicap in intretinere my2007 my2007 am in intretinere un copil de 2 ani cu un handicap grav. As vrea sa stiu daca pot inmatricula un autoturism fara sa platesc taxa auto, si care ar fi legislatia ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare-masina pompieri alina_dediu alina_dediu O masina achizitionata din Austria, destinata serviciilor private de pompieri, este cumva scutita de la plata taxei (prima inmatriculare)? (vezi toată discuția)