avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon plati achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon plati achizitii intracomunitare

cat este plafonul de casa pentru achizitii intracomunitare ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:32, 4 Martie 2012
mirceaungureanu a scris:
Plafon de casa pentru achizitii intracomunitare ?

Puteti reformula va rog? Ce intelegeti Dvs. prin "plafon de casa"?

art.126 C.fiscal
.....
(4) Prin derogare de la prevederile alin. (3) lit. a), nu sunt considerate operaţiuni impozabile în România achiziţiile intracomunitare de bunuri care îndeplinesc următoarele condiţii:

a) sunt efectuate de o persoană impozabilă care efectuează numai livrări de bunuri sau prestări de servicii pentru care taxa nu este deductibilă sau de o persoană juridică neimpozabilă;

b) valoarea totală a acestor achiziţii intracomunitare nu depăşeşte pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depăşit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro, al cărui echivalent în lei este stabilit prin norme.

(5) Plafonul pentru achiziţii intracomunitare prevăzut la alin. (4) lit. b) este constituit din valoarea totală, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, datorată sau achitată în statul membru din care se expediază sau se transportă bunurile, a achiziţiilor intracomunitare de bunuri, altele decât mijloace de transport noi sau bunuri supuse accizelor.
revin :
plata zilnica in valuta (asta inteleg prin plafonul de casa)
Ma gandeam ca acesta era sensul, @freeelis...dar am vrut sa vad ce raspunde userul.
probabil va referiti la suma maxima pe care o puteti achita in numerar unui furnizor extern.
OG 15 1996 regelementeaza platile in numerar la 5000 respectiv 1000 lei pt furnizori pj iar pentru furnizori pf nu exista plafon
legea nu distinge intre achizitiile de la furnizori din ţara sau din strainatate

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism de la persoana fizica pe societate neplatitoare de tva narcispataru narcispataru Buna ziua, As dori sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica pe firma neplatitoare de TVA. Exista modalitati de plata in numerar toata suma( aprox ... (vezi toată discuția)
Plafon de plata facturi in numerar yvm yvm Buna ziua In ce conditii poate plati o persoana fizica cu numerar o factura mai mare de 5000 RON? (vezi toată discuția)
Pfa registru de caa VRABIE SIMONA VRABIE SIMONA Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de PFA,pot incasa ca pfa in casa venituri peste 5000 lei?Va multumesc (vezi toată discuția)