avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca; discriminare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca; discriminare

Buna seara,
Lucrez la o firma multinationala, in luna decembrie datorita stresului mi-a recidivat o boala pe care o am de multi ani dar de care aproape uitasem (psoriazis) drept pentru care am consultat un medic dermatolog. Rezultatul a fost un tratament de aproape o luna si concediu medical.
Dupa ce m-am intors la munca seful meu mi-a spus sa-mi dau demisia ca el nu mai are nevoie de serviciile mele. In plus am fost exclus de la intalnirea angajatiilor la nivel national pe motiv ca nu stiau daca ma intorc la munca. Intalnirea a avut loc la 10 zile de la intoarcerea mea.
Ce trebuie sa fac? Sa-mi dau demisia? Ce castig de cauza am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 11 Iunie 2011
Daca starea de sanatate va permite, daca nu reprezinta un efort psihic prea mare ramanerea dvs la locul de munca, va sfatuiesc sa nu va dati demisia. Lasati-l pe seful dvs sa ia initiativa desfacerii contractului de munca deoarece in acest caz exista posibilitatea sa atacati in instanta decizia angajatorului daca aceasta este ilegala. ( depinde care vor fi temeiurile desfacerii contractului de munca si daca se respecta procedura legala).
Multumesc pentru raspuns. Sunt foarte convins ca mai devreme sau mai tarziu se vor gasi temeiuri pentru desfacerea contractului de munca. Nu imi doresc sa raman la munca dar am sa astept decizia angajatorului.
In legatura cu discriminarea as avea un castig de cauza? Sunt totusi angajat la societatea respectiva si prezenta la intalnire m-ar fi ajutat in activitatea profesionala.
Se poate numi sau nu discriminare?
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
plrflrn, utilizator
Art. 11 din Legea nr.202/2002 dispune ca :
Constituie discriminare bazata pe criteriul de sex orice comportament nedorit, definit drept hartuire sau hartuire sexuala, avand ca scop sau efect:
a) de a crea la locul de munca o atmosfera de intimidare, de ostilitate sau de descurajare pentru persoana afectata;
...
si eu sunt de parere sa il lasati sa va dea afara ...aveti mari sanse sa castigati
Inevitabilul sa produs. Ieri mi-am semnat singur demisia. Nu de buna voie, intimidat cu un bodyguard de la o firma de paza. In situatia mea au fost mai multi colegi. Ce as putea sa mai fac acum, Nu am reusit sa citesc hartia, decat titlu adica demisie cu acordul partilor.

Alte discuții în legătură

Hartuire? tabibita tabibita In institutia noastra exista un sef de serviciu administrativ care ne fotografiaza gunoiul, inregistreaza pe ascuns conversatiile cu un reportofon, emite ... (vezi toată discuția)
Are dreptate patronul marianelena marianelena pentru ca la sotie la serviciu aceasta este discriminata direct ,exercitand o presiune morala enorma pt. asi da demisia ,astazi am telefonat la servicii la ... (vezi toată discuția)
Hartuirea morala la locul de munca ana30d ana30d hartuirea morala la locul de munca a angajatului, care atrage dupa sine, \\\\\\\\\\"vanarea\\\\\\\\\\" greselilor acestuia soldandu-se cu referate dupa ... (vezi toată discuția)