avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Rectificare Titlul de Proprietate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Rectificare Titlul de Proprietate

Buna seara ,va rog sa ajutati sa dezleg si eu un mister judiciar.....
Am deschis in instanta o actiune de rectificare titlul de proprietate intrucat numele mostenitorilor a fost inscris eronat pe titlul si nici amplasamentul topografic nu a fost completat la rubrica suprafata primita in intravilan (tarla,parcela).
Pe fond a fost admis dar Primaria a facut recurs pe motiv ca nu a luat la cunostinta de inscrisurile pe care le-am depus in dosar.
Recursul a fost admis si trimis spre rejudecare.
Acum am primit o comunicare depusa de Primarie in Instanta de fond prin care isi sustine ,,exceptia nulitatii actiunii raportat la prevederile art.20 din legea 146/1997,respectiv exceptia netimbrarii actiunii,,.
Precizez ca prima Instanta nu mi-a pus in vedere la term. de judecata sa timbrez actiunea,si nici parata nu a invocat aceasta exceptie.
Deci nu stiu ce sa m-ai cred..,daca este s-au nu legala acum invocarea acestei exceptii...,si din cate stiu rectificarea de titlul de proprietate nu se timbreaza...,poate ma lamureste si pe mine cineva...:(
Cel mai recent răspuns: ContSters240032 , utilizator 23:05, 5 Martie 2012
Acţiunile funciare nu sunt supuse taxei de timbru, şi chiar dacă ar fi nevoie de o taxă, instanţa de judecată trebuie să vă pună în vedere să timbrati acţiunea, să vă stabilească taxa şi numai după aceea dacă nu plătiţi, vi se anulează cererea. Cred că juristul primăriei nu ştie despre ce este vorba şi nu ar trebui să vă faceţi griji. Dacă aţi câştigat odată veţi câştiga din nou cu aceleaşi probe. S.a admis recursul nu ptr că nu aţi avea dreptate ci ptr că aşa este procedura, toate probele se administrează în contradictoriu, toate părţile trebuie să cunoască dosarul, etc.
Va multumesc ptr. raspuns...,sper sa aveti dreptate si sa m-ai vad si un lup mancat de oaie, ca pana acum nu prea am avut parte de .......,spiritul si litera legii....=D>
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
ContSters240032, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlul de proprietate ContSters240032 ContSters240032 Buna seara ,va rog sa ajutati sa dezleg si eu un mister judiciar..... Am deschis in instanta o actiune de rectificare titlul de proprietate intrucat numele ... (vezi toată discuția)
Ordinea de solutionare DanyD DanyD In situatia in care se invoca exceptia litispendentei si exceptia netimbrarii actiunii, care va fi ordinea lor de solutionare? (vezi toată discuția)
Taxe de timbru handsu handsu Daca in fond cererea de chemare in judecata a fost anulata pentru netimbrare , instanta stabilind termen de recurs , iar dupa declarare acesta poate fi respins ... (vezi toată discuția)