avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Pot sa recuperez contributiile platite in strainatate?
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Pot sa recuperez contributiile platite in strainatate?

Buna ziua,
Pe scurt: am lucrat in strainatate si angajatorul a platit statului italian diferite taxe, gen asigurare medicala si pensie. Nu prea mi s-a explicat mare lucru, am primit doar niste foi. Un coleg mi-a spus ca ar fi variante sa recuperez acei bani ?!? Sau cum as putea beneficia de acei bani, in viitor daca ma voi pensiona. Multumesc


Costelblidaru a scris:

Pot recupera contribuie plătite în Italia



Ceea ce am scris in raspunsul precedent este valabil si pentru Dvs.

Toate cele bune!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Pot să recuperez contribuțiile plătite în Italia?
Buna ziua,
Pe 10 februarie 2022 ies la pensie pentru limita de varsta in Romania. Pot sa cer si pensie din Italia, tinand cont ca am lucrat acolo 10 ani, iar in Romania am in total 31 de ani, 6 luni si 25 de zile. Daca da, cum trebuie sa procedez? Multumesc!
Cum pot recupera contribuția
Cum pot recupera taxele plătite din Italia am lucrat 3 Ani cu Contract
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2024
Constantin cotiga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime italia angellyk angellyk Buna ziua. Tatal meu a lucrat aproximativ 8-9 ani in Italia,in 2010 a venit inapoi in Romania,fiind dat in somaj de la locul de munca din Italia. Din 2012 e ... (vezi toată discuția)
Munca in italia popem popem Buna dimineata Am lucrat in Italia la un camin de batrani timp de cinci ani, pontata patru ore /zi pot ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani de munca ai drept la pensie in italia, lucrand sub contract italian chiru_sorin chiru_sorin Buna ziua, Sunt marinar si din 2006 lucrez cu companii italiene de navigatie. Imi sunt platite toate darile la statul italian, inclusiv asigurarile sociale. ... (vezi toată discuția)