VladT a scris:
Da am facut act de vanzare cumparare pe apartament si imi apartine si mansarda tot in acelasi pret, pe mansarda nu am acte(cadastru)
Este o diferenta semnificativa a detine act de vanzare cumparare pe apartament si alt spatiu
Aspectul ca dvs sustineti ca va apartine si mansarda,nu il contesta nimeni,dar nu detineti titlu de proprietate pentru acea suprafata
Aspectul ca ati achizitionat prin cv/c nu are relevanta in raport de inexistenta titlului asupra suprafetei suplimentare reprezentate de spatiul de locui realizat in mansarda
Spatiul in cauza este trecut ca si spatiul suplimentar pentru care sa achitati impozit la bugetul local?
In suprafata de locuit din mansarda detineti utilitati?
Pentru suprafata de locuit din mansarda asociatia de proprietari va calculeaza si va impune lunar la plata cote de intretinere?
Atata timp cat pentru spatiul mentionat de dvs ca va apartine nu probati ca il detineti in temeiul unui titlu de proprietate,in conditiile in care confirmati ca spatiul nu detine cadastru si intabulare,pe cale de consecinta la o simpla verificare veti constata ca acesta de fapt reprezinta parte comuna
Nu inseamna ca daca ati achizitionat apartamentul ,si mansarda detine acelasi statut juridic
Exista multitudine de situatii de cetateni care achizitioneaza spatii de locuit la parterul imobilelor ,vanzatorii cu state vechi in imobil si-au incropit in subsolul tehnic un spatiu/o boxa,pe care o prezinta drept cu forme legale cumparatorului,fara insa a detine in drept forme legale de proprietate
Concret,dvs va confruntati cu situatia similara in care X achizitioneaza un autoturism la prima vedere care arata perfect,iar ulterior achizitionarii constata in interior modificari neautorizate si neinregistrate in documentele vehiculului si la autoritatile cu competenta in domeniu