avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament cu mansarda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament cu mansarda

Buna ziua

De curind am cumparat un apartament cu mansarda intr-o scara de bloc cu 9 apartamente, este situat la ultimul etaj si este construit in anul 2005.Apartamentul are 86 mp si mansarda are 90 mp.Eu am facut acte doar pe 86 mp.
-Cum pot sa intru in legalitate?
-Ce sanctiuni risc? (ce mi se poate intimpla)

Va multumesc.
Dvs ati platit pretul dar in acte nu sunteti proprietar al mansardei ! Trebuie facut cadastrul si intabulat pe numele celui de la care ati cumparat o! Apoi facut contract de vanzare cumparare, la care dansul daca e de bun credinta sa nu va mai ceara nimic in plus adica niciun pret si dvs sa platiti doar onorariul notarului pentru act, onirariu care se calculeaza la valoarea din grila de expertiza imobiliara a notarilor. Pt aceasta proprietarul cu acte trebuie sa va dea procura de acolo din Australia sa va ocupati de cadastru si intabulare pe numele lui apoi o alta procura speciala d vanzare care trebuie sa cuprinda aproape toate clauzele contractuale din contractul de vanzare cumparare al apartamentului inclusiv pretul pentru ca este un mandat special, cu sine insusi, adica dvs veti semna atat la comparator cat si ca rerezentant al vanzatorului in baza procurii speciale.
VladT a scris:

Da am facut act de vanzare cumparare pe apartament si imi apartine si mansarda tot in acelasi pret, pe mansarda nu am acte(cadastru)

Nu este in regula. Ce fel de act de vanzare cumparare aveti? Poate o intelegere, un act sub semnatura privata, dar nu puteti avea contract de vanzare cumparare incheiat la notar, in ultimii ani, fara a avea cadastru, intabulare.... pe tot ce ati cumparat.
VladT a scris:

Da am facut act de vanzare cumparare pe apartament si imi apartine si mansarda tot in acelasi pret, pe mansarda nu am acte(cadastru)

Este o diferenta semnificativa a detine act de vanzare cumparare pe apartament si alt spatiu
Aspectul ca dvs sustineti ca va apartine si mansarda,nu il contesta nimeni,dar nu detineti titlu de proprietate pentru acea suprafata
Aspectul ca ati achizitionat prin cv/c nu are relevanta in raport de inexistenta titlului asupra suprafetei suplimentare reprezentate de spatiul de locui realizat in mansarda
Spatiul in cauza este trecut ca si spatiul suplimentar pentru care sa achitati impozit la bugetul local?
In suprafata de locuit din mansarda detineti utilitati?
Pentru suprafata de locuit din mansarda asociatia de proprietari va calculeaza si va impune lunar la plata cote de intretinere?
Atata timp cat pentru spatiul mentionat de dvs ca va apartine nu probati ca il detineti in temeiul unui titlu de proprietate,in conditiile in care confirmati ca spatiul nu detine cadastru si intabulare,pe cale de consecinta la o simpla verificare veti constata ca acesta de fapt reprezinta parte comuna
Nu inseamna ca daca ati achizitionat apartamentul ,si mansarda detine acelasi statut juridic
Exista multitudine de situatii de cetateni care achizitioneaza spatii de locuit la parterul imobilelor ,vanzatorii cu state vechi in imobil si-au incropit in subsolul tehnic un spatiu/o boxa,pe care o prezinta drept cu forme legale cumparatorului,fara insa a detine in drept forme legale de proprietate
Concret,dvs va confruntati cu situatia similara in care X achizitioneaza un autoturism la prima vedere care arata perfect,iar ulterior achizitionarii constata in interior modificari neautorizate si neinregistrate in documentele vehiculului si la autoritatile cu competenta in domeniu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara cadastru/intabulare karrigan karrigan Buna ziua! Doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti insa din ce am inteles de la vanzator, nu are cadastru si intabulare. Vanzatorul sustine ca va ... (vezi toată discuția)
Posesie teren morariu1957 morariu1957 In anul 2006 am cumparat o parcela de pamint arabil in suprafata de 1000 m in intravilanul localitatii in baza unei chitante de mina cu martori ,nu am putut cu ... (vezi toată discuția)