Aduc in discutie o speta:
am achizitionat o cladire prin contract de vanzare cumparare.
ca urmare a achzitionarii acestei cladiri a trebuit sa suport cheltuielile de la notariat: onorariu si taxele de cadastru.
eu am contat aceste taxe :onorarii si taxe cadastrale pe cheltuieli.
credeti ca ar fi trebuit sa le bag in valoarea de intrare a cladirii?
In conformitate cu IAS 16:Costul unei imobilizări corporale este format din:
-preţul de achiziţie, taxe vamale, taxe nerecuperabile, şi toate reducerile comerciale la vânzare fiind scăzute;
-orice costuri direct atribuibile pentru a aduce activul în locaţia şi având proprietăţile necesare pentru a funcţiona în manieră dorită de managementul întreprinderii Exemple de costuri atribuibile direct, sunt:-costul beneficiilor acordate salariaţilor (aşa cum este prevăzut în IAS 19 „Beneficiile angajaţilor”), legate direct de construcţia sau achiziţia imobilizărilor corporale;
-costul de amenajare a amplasamentului;
-costuri iniţiale de livrare şi manipulare;
-costuri de instalare şi montaj. De pildă, materiale folosite pentru testarea pilot a liniei de producţie şi a funcţionării ei după instalarea definitivă;
-costul testării funcţionalităţii activului, după deducerea câştigului net aferent vânzării oricăror elemente rezultate în urma aducerii activului la locaţia şi în starea respectivă;
-onorarii profesionale;
Constructie noua
simona12
firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si ... (vezi toată discuția)