avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuiala sau majorare val mijloc fix?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuiala sau majorare val mijloc fix?

Aduc in discutie o speta:
am achizitionat o cladire prin contract de vanzare cumparare.
ca urmare a achzitionarii acestei cladiri a trebuit sa suport cheltuielile de la notariat: onorariu si taxele de cadastru.
eu am contat aceste taxe :onorarii si taxe cadastrale pe cheltuieli.
credeti ca ar fi trebuit sa le bag in valoarea de intrare a cladirii?
Cel mai recent răspuns: ContSters44647 , utilizator 14:26, 10 Ianuarie 2009
In conformitate cu IAS 16:Costul unei imobilizări corporale este format din:
-preţul de achiziţie, taxe vamale, taxe nerecuperabile, şi toate reducerile comerciale la vânzare fiind scăzute;
-orice costuri direct atribuibile pentru a aduce activul în locaţia şi având proprietăţile necesare pentru a funcţiona în manieră dorită de managementul întreprinderii
Exemple de costuri atribuibile direct, sunt:-costul beneficiilor acordate salariaţilor (aşa cum este prevăzut în IAS 19 „Beneficiile angajaţilor”), legate direct de construcţia sau achiziţia imobilizărilor corporale;
-costul de amenajare a amplasamentului;
-costuri iniţiale de livrare şi manipulare;
-costuri de instalare şi montaj. De pildă, materiale folosite pentru testarea pilot a liniei de producţie şi a funcţionării ei după instalarea definitivă;
-costul testării funcţionalităţii activului, după deducerea câştigului net aferent vânzării oricăror elemente rezultate în urma aducerii activului la locaţia şi în starea respectivă;
-onorarii profesionale;
Da, trebuiesc puse in valoarea cladirii. aici va trebui sa puneti si orice alte lucrari inclusiv de amenajari pe care le faceti cladirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie constructii + teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Imi puteti da si mie va rog frumos o parere in legatura cu valoarea imobilului ce se va inregistra in contabilitate...Ideea este urmatoarea: am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Constructie noua simona12 simona12 firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si ... (vezi toată discuția)
Contract prestare servicii tehnice margareta teodorescu margareta teodorescu Am incheiat un contract prin care se achizitioneaza de un SRL un mijloc fix impreuna cu toate accesoriile corespunzatoare. Echipamentul nu a fost inca livrat ... (vezi toată discuția)