avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se intampla cu executatii silit care achita datoria ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se intampla cu executatii silit care achita datoria in contul executorilor bancari daca executorii bancari au fost desfiintati

In 2010 am fost executat silit de catre o banca ptr intarziere in achitarea unui credit de nevoi personale.
La data executarii silite eram plecat din tara , practic am plecat sa muncesc afara tocmai ptr a-mi putea plati ratele catre banca. Dupa 5 luni de restanta am trimis 1000 euro ptr plata ratelor restante ( 600 euro ptr restanta si 400 euro in avans ).Atunci am aflat ca nu mai sunt in evidenta bancii, ca aceasta nu-mi putea primi banii fiindca fusesem executat silit.
Intrucat ma prezentasem de buna voie cu banii, mi s-a comunicat un cont al executorilor bancari din Bucuresti unde am depus cei 1000 euro si de atunci (din 2010) depun lunar 200 euro ptr achitarea datoriei.Practic noua rata e mai mare si dobanda perceputa e mai mare decat cea initiala, din momentul contractarii creditului. In plus nu am primit nici un document , scadentar care sa ateste pana cand voi face aceste plati.Am primit un raspuns verbal ambigu, in sensul ca plata se va incheia cand se achita datoria plus cheltuielile de executare (care? caci nu a fost decat o scrisoare recomandata care nu a putut fi ridicata deoarece nu lasasem procura in acest sens).

INTREBARE
Daca s-au desfiintat executorii bancari , mai este corect sa trimit ratele in contul executorilor bancari din Bucuresti? Mai exista acest cont? Unde trebuie sa ma interesez ptr a afla unde trebuie sa trimit ratele , eu muncind in continuare in strainatate?Cum pot afla cat trebuie sa returnez ptr achitarea integrala a datoriei?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca znicolae9 znicolae9 In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca. In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pentru credit de nevoi personale bogsmc bogsmc Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine pentru a ma lamuri cu anumite lucruri cu privire la o executare silita, eventual sa ma indrumati la un avocat ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)