avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu rani si parasirea locului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului

Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au parasit locul accidentului, dar in scurt timp au fost prinsi de politisti. Am adus-o la urgente si acum este internata in spital cu fisura de os la mana dreapta si ruptura de piramida nazala. Din pacate noi nu stim care sunt demersurile in acest caz, ce va trebui sa facem dupa ce iese ea din spital, l-a spital mi-a spus doamna de la ghiseu ca va trebui sa platim spitalizarea. Va multumesc anticipat
Va fi angajata raspunderea penala atat pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, dar si pentru cea de parasire a locului accidentului.

Daca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de vatamare corporala din culpa , fiind necesare peste 10 zile de ingrijiri medicale, nu va subzista infractiunea de parasire a locului accidentului.

Insa,din datele expuse, ambele infractiuni au fost comise, in concurs real.Bunica dumneavoastra se poate constitui parte vatamata , pentru recuperarea prejudiciului cauzat, precizand defalcat sumele de bani cu titlu de daune materiale sau morale.


Cunatificarea acestora ramane la aprecierea persoanei lezate, ca urmare a imprudentei conducatorului autovehicului.Pastrati inscrisurile doveditoare.


Consituirea de parte civila poate fi facuta prin plangerea penala , printr-o declaratie data in fata agentului de politiei, dar si prin declaratie orala , data in fata instantei de judecata, pana la citirea actului de sesizare si de inculpare.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala cu privire la infractiunea de vatamare corporala din culpa, insa vor fi efectuate acte de cercetare pentru infractiunea de parasire a locului accidentului .


Daca polita RCA era valabila la momentul producerii impactului rutier, aceasta, in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala, va acoperi pagube produse.




Succes.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier sludovic sludovic Buna ziua, sunt victima unui accident care s-a petrecut in urma cu 7 zile, o dna. m-a lovit cu masina pe trecerea de pietoni, si a parasit locul faptei. Pana ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru vatamare corporala din culpa GurzuLoredana GurzuLoredana in urma cu 6 zile am fost lovita pe trecerea de pieteoni de un autovehicul ce nu mi-a acordat prioritate . am fost internata 5 zile , sunt pusa in gips pana ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)