avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul concediului medical dupa CCC - doi angajatori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul concediului medical dupa CCC - doi angajatori

Va rog sa ma indrumati: cic mi s-a terminat in data de 4 martie (in 4 martie copilul meu a implinit 2 ani), trebuia sa incep serviciile (1 cu norma intreaga, altul cu program partial) in 5 martie, insa am dus concedii medicale la ambii angajatori - la unul original si la celalalt copie. Nu stiu insa cum imi vor calcula concediul medical?! Unul o parte si celalalt cealalta parte sau numai unul? Imi spun sa aduc adeverinta de la agentia de prestatii. Cum sa scot aceasta adeverinta, cum ce suma?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 23 Martie 2012
1. Fiecare din cei doi angajatori va calculeaza separat indemnizatia pentru concediu medical.

2. Pentru asta aduceti de la Agentia Judetaeana pentru Plati si Inspectie Sociala adeverinta cu veniturile avute pe ultimele 6 luni de CCC (ei stiu cum sa o faca).
Mutumesc frumos.
Ma scuzati ca pun atatea intrebari, dar sunt complet nefamiliarizata cu acest concediu si as vrea sa stiu cati bani am sa iau pentru concediul medical (concediul medical este pana in 31 martie).

Insa nu stiu CUM sa cer aceasta adeverinta sau... adeverinte??? Cu ce suma, suma cumulata din cele 2 indemnizatii?(am avut 2 salarii inainte de nastere, asadar 1 indemnizatie din 2 venituri). Un angajator nu stie de celalalt, cum sa le-o/le prezint adeverinta/ele?

Inca o data multumesc anticipat
1. - Se aduna veniturile din cele 6 luni anterioare intrarii in concediu medical, suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica.
- Aceasta medie zilnica se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din perioada de concediu medical si se obtine indemnizatia respectiva.

2. - AJPIS stie cum sa faca adeverinta. Ar fi bine sa cereti doua adeverinte identice cate una pentru fiecare angajator.
- Dvs. ati avut o singura indemnizatie pentru CCC indiferent cate locuri de munca ati avut inainte.
Multumesc.

Si pana la urma CARE angajator imi plateste concediul medical?

Stiu ca am avut 1 singura indemnizatie (doara am incasat-o 2 ani), indemnizatia a fost 2270 ron/luna, fiecare angajator se va raport la aceasta suma?
1. Nu ati citit cu atentie raspunsurile.

2. La unul din angajatori duceti certificatul medical original iar la celalalt o copie certificata de medicul care l-a emis.

3. Fiecare din cei doi angajatori calculeaza separat indemnizatia pentru concediu medical, adica veti primi indemnizatie de concediu medical de la fiecare angajator.

4. Fiecare angajator calculeaza indemnizatia in functie de veniturile pe ultimele 6 luni (in cazul dvs. este acelasi venit = indemnizatia pentru CCC).

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizatie salariata insarcinata intoarsa din cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata care si-a reluat activitatea din concediu crestere copil in data de 09.03.2015. Aceasta este din nou insarcinata si are concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul baza concediu medical sfarghiuelena sfarghiuelena Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza baza pt. un concediu medical initial (luna mai) daca in luna aprilie a mai existat un concediu medical ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical cod 12 loredana_maria loredana_maria Buna! Va rog frumos daca stie cineva cum se calculeaza LA CONCRET urmatoarea situatie: - am terminat CIC in 31 ianuarie 2012 - sunt angajata din 1 ... (vezi toată discuția)