avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale verificarea sediului unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

verificarea sediului unei firme

Am in proprietate o garsoniera si din pacate am permis unor fosti colegi sa-si inregistreze o firma pe adresa garsonierei. Ma intereseaza sa stiu unde ma pot interesa sa aflu daca pe adresa garsonierei exista inca inregistrata firma (nu am din nefericire informatii despre firma cum ar fi nume, cui etc, presupun ca ar fi fost mai usor daca as fi avut ceva informatii) si daca da cum trebuie sa procedez pentru a sterge firma de pe aceasta adresa fara ajutorul asociatilor firmei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:42, 15 Octombrie 2009
date despre firma puteti obtine de la Oficiul registrului comertului. e nevoie sa stiti macar datele de identificare a unuia dintre asociati. pentru deschiderea firmei pe adresa locuintei dv. ati incheiat un contract de inchiriere sau comodat. la expirarea perioadei puteti face demersuri pentru schimbarea sediului social al firmei
Intr-adevar contractul de inchiriere a expirat. Mai exact ce demersuri trebuie sa fac?
Trebuie sa contactez un avocat sau pot face demersurile si singur?
in contractul de inchiriere nu se mentiona numele sc respective ? cine avea calitatea de chirias ?
daca contractul a expirat si nu s- a facut o prelungire a termenului contractual prin act aditional , in mod normal nu ar trebui ca firma sa -si mai aiba sediul la locatia dvs .
dvs nu stiti cui inchiriati?? :stunned:
Inchirierea s-a facut unor persoane fizice(un cuplu) pe o perioada de 3 luni. Dupa o luna aceste persoane au dorit sa-si deschida firma si am fost de acord. Am semnat o hartie in acest sens dar nu mai stiu exact ce prevedea acea hartie. Cunosc numele fostilor chiriasi dar nu stiu cum sa le folosesc pentru a afla mai multe amanunte despre firma pe care au deschis-o. Ma gandesc ca mai usor este sa verific dupa adresa daca exista vreo firma inregistrata dar nu stiu unde sa ma adresez in acest sens.
Puteti solicita informatii la orc si dupa adresa imobilului care va intereseaza.
Daca a expirat contractul de inchiriere si asociatii nu au schimbat sediul, firma figureaza cu acelasi sediu social dar se mentioneaza ca acesta este expirat.
ORC nu poate modifica sediul unei societati daca asociatii nu au facut niciun demers in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu numele firmei? nicky7 nicky7 1.cum pot afla numele unei firme, daca am numai adresa exacta a sediului social,si numele comercial al restaurantului care se afla la adresa ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)
Doua societati comerciale la aceeasi adresa Monicaluis Monicaluis Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o lamurire. Am inchiriat prin contract o garsoniera pentru a o transforma in sediu de firma. Avocatul firmei a mers la ... (vezi toată discuția)