avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

am nascut pe data de 20.03.2011
ma pot intoarce la scoala la 01.09.2012 ? conform legilor in vigoare:(
bebe ar avea un an jumate
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:54, 21 Aprilie 2012
Cum adica pot cumula indemnizatia cu veniturile supuse impozitului pe venit ... ??
nu prea inteleg. Va rog sa-mi explicati.
Multumesc frumos!

Daca ati optat pentru un CCC de 2 ani si copilul a implinit varsta de 1 an, atunci puteti cumula indemnizatia cu veniturile supuse impozitului pe venit...
Bunaziua! Lucrez in invatamant , profesor titular si ar trebui sa nasc pe 1 septembrie 2012. Concediul prenatal coincide cu cel de odihna ( iulie, august 2012 ). Cum ar fi mai bine sa procedez, pentru a nu pierde din punct de vedere financiar? Pot sa-mi iau concediul de odihna normal, apoi dupa ce nasc prenatal, apoi postnatal si in cele din urma concediu ingrijire copil? Cine ma va plati pentru pre- si postnatal? Sau in situatia in care as opta si pentru concediul de odihna si pentru prenatal, pot fi platita pentru amandoua? Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi si eventual poate exista vreo lege care sa precizeze mai clar ce e de facut! Va multumesc!
1. Nu puteti sa fiti in acelasi timp si in CO si in concediu de maternitate, trebuie sa le luati pe rand.

2. Luati intai CO apoi concediul de maternitate (126 de zile) si apoi CCC pana la 1 an sau 2 ani (in functie de optiunea dvs.).

3. Concediul de maternitate sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) este platit de angajatorul dvs. si apoi este recuperat in totalitate de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal + concediu lauzie Minodora_Vlad Minodora_Vlad Buna seara...sunt insarcinata si data probabila a nasterii este pe 21 martie si as vrea sa intru de acum in concediu prenatal...ma intereseaza sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc MisuMiha MisuMiha Buna ziua. Nelamuririle mele sunt legate de concediul prenatal/postnatal si indemnizatia de crestere a copilului. Povestea mea pe scurt este ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie bianca_tm bianca_tm Buna ziua! Am optat pentru stimulentul de insertie din momentul de cand am inceput lucru, mai exact dupa 10 luni si 3 saptamani de concediu de ... (vezi toată discuția)