avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contributii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contributii PFA

Buna seara,
Sunt expert contabil si as dori sa imi deschid PFA (inregistrat doar la Administratia financiara, nu si la Registrul Comertului). In situatia in care sunt si angajata la o societate de contabilitate mai am obligatia de a plati contributii si pe PFA?
Multumesc,
O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: mikirela , utilizator 21:16, 8 Martie 2012
Nu inteleg de ce doriti sa va inregistrati la ORC, intrucat profesia de expert contabil este profesie libera, iar autorizarea se face pe legea speciala, probabil ca sunteti inregistrata in tabloul expertilor (CECAR), etc. sau nu am inteles eu bine.....
In ceea ce priveste contributiile sociale:
CAS nu datorati, avand si calitatea de salariat
CASS datorati, potrivit Legii 95/2006, OPCNAS nr.617/2007, iar incepand cu 1 iulie 2012 Titlul IX^2, Cap.II Codul fiscal.
Nu am zis ca o sa ma inregistrez la ONRC ci doar la AF. Contributia datorata la CASS este in prezent de 5.5 din venitul net,nu? de exemplu dc estimez ca voi obtine venituri nete de 2000 lei, voi datora la CASS 5.5 din aceasta suma, sau exista o suma minima ce trebuie platita indiferent de venitul pe care il estimez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)