avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... RUC - pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

RUC - pfa

sa va explic in cateva cuvinte :

Am depus cere de radiere pfa, la orc, si acum trebuie sa merg la finante , cu toata documentatia.
Mi-au si trimis scrisoare acasa, sa duc toate actele si imi si mentioneaza.

"registru jurnal incasari si plati
registru de inventar
fisa de magazie a formularelor cu regim special
note de receptie
monetare
chitantiere
registru unic de control
orice alte doc. justificative privind evidenta veniturilor si chelt. "

Problema se pune in felul urmator, pentru ca eu Registru Unic de Control nu am avut si nu am nici in acest moment.
Am citit ceva :

Conform art. 6 alin 3 din Legea nr. 252 din 2003 privind Registrul Unic de Control: "Contribuabilii nou infiintati sunt obligati ca in termen de 30 de zile de la data inregistrarii sa achizitioneze Registrul Unic de Control".
Practic, la administratia financiara de care apartineti, trebuie sa depuneti o cerere privind eliberarea RUC, o copie dupa certificatul de inmatriculare si imputernicirea persoanei desemnate sa ridice RUC de la autoritatea fiscala.
Neachizitionarea in termenul prevazut al RUC reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5 la 10 milioane de lei pentru fiecare abatere.

Pfa a fost infiintat in aprilie. Eu in acest moment numai am actele firmei , ele au fost depuse la orc. Pe recom apare la stare firma : - radiata .

OK. HELP !!! Ce fac acum ? Mai pot procura RUC ? de unde ? este necesar ca sa il procur de la administratia financiara de unde fac eu parte sau pot si din alt oras? pot vb cu inspectorul fiscal care se ocupa de dosarul meu ? Amenda cat este ?!


Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 00:28, 10 Ianuarie 2009
Multumim pentru lamuriri, Maria - Carmen, cred ca ai dreptate, eu am spus ceea ce stiu despre PFA - desi la inceputuri, cind am cumparat RUC A4, eram inregistrata de Registrul Comertului. Oricum, cel mai bine pentru kosminus ar fi sa vorbeasca cu inspectorul care l-a indrumat, asa afla mai multe direct de la sursa.
Problema e ca acum, cand incheie activitatea nu o sa-i mai recunoasca nimeni ca i-a zis sau nu sa-si ia RUC. Sau poate ca nu a intrebat, fiindca a inteles din lege ca nu-i trebuie...

am vb si cu un expert-contabil.
pana la urma cred ca tot imi iau amenda, ramane la voia inspectoarei ...sa fie cat mai mica.
multumesc tuturor pentru raspunsuri :)
Poate ne ziceti si noua daca ati rezolvat.....
Buna ,
ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva raspunsuri? Sunt PFA din 6.12.2007 , atunci m-a ajutat o contabila cu hartiile pentru a fii PFA , acum lucrez la o alta societate . Cand mi-am facu pfa acea contabila mi-a spus ca nu am nevoie de nici un registru ,doar sa-mi adun chitantele cu cheltuieli intr-un dosar , in caz de control sa le pot prezenta . Uitandu-ma mai mult pe forum aflu ca totusi trebuie ceva registru. Ce fel si acum pot sa mai fac ? Unde trebuie sa ma duc?Voi primi amenda ?Ca activitate am Alte activitati de servicii prestate in principal intraprinderilor 7487.Am contract de prestari servicii doar cu firma la care sant si angajata.
Va rog sa-mi raspundeti
Multumesc

Am uitat sa mentionez ca sunt neplatitor TVA si in sistem real
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
bimola, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce obligatii ii revin titularului de pfa? hdm hdm - Dupa inregistrarea la Registrul Comertului a unui P.F.A., ce obligatii mai revin titularului? (vezi toată discuția)
Formalitati inregistrare fiscala i.i. tectonica tectonica dupa procedura de infiintare intreprindere individuala la Reg.Comertului care sunt urmatorii pasi pentru ,,inregistrarea I.I.la organul fiscal ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal cumparat de la adm fin. aida1 aida1 Pana acum la registru jurnal am tiparit doar formularele date de SAGA. Ar trebui sa le transcriu si-n tipizatul pe care l-am cumparat de la Adm. fin. sau este ... (vezi toată discuția)