Imi cer scuze :bow:, cred ca Dvs. nu ati inteles foarte bine.
Am afirmat ca este dreptul Dvs. de a actiona in judecata emitentul cecului:
In acest moment fila de cec se afla in dosarul cauzei care a fost judecata deja. Insa puteti sa faceti trimitere la acesta in plangerea pe care o depuneti.
si
Nu inteleg de ce sustineti ca trebuia sa intrati Dvs. in posesia filei de cec, dupa refuzul bancii. Drepturile asupra incasarii creantei respective le-ati transmis mai departe in momentul in care ati girat fila de cec.
Daca plata nu a fost facuta catre furnizor, Dvs. trebuia sa va onorati obligatia fata de furnizor si sa intreprindeti demersurile necesare impotriva clientului.
Eu am scris aici:
Daca Dvs. erati in cauza, da aveati dreptul de a emite plangere impotriva clientului, asa acest drept i-a revenit furnizorului care nu si-a incasat creanta.
Nu contrazice ceea ce am scris anterior. Insa trebuie sa intelegeti ca nu erati indreptatit sa intrati in posesia filei de cec girate. Dvs. puteati emite plngere si la momentul initial sau va puteati prezenta in instanta, ca parte in proces. Pentru a putea justifica neachitarea datoriei catre furnizorul Dvs. Acum nu va ramane decat sa achitati datoria, si sa obtineti p hptarare judecatoreasca prin care sa va recuperati TVA-ul si venitul ce au fost constituite in momentul emiterii facturii catre client/.