avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, plangere pentru vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, plangere pentru vatamare corporala

salut,am si eu niste nelemuriri...am dat acum 5 luni peste cineva ...eram eu la volan singur in masina...era sambata ora 12 ....persoana peste care am dat nu era pe treceere...trecerea fiind la 150 metri..PROBLEMA este k eu vineri seara am baut..si dupa accident la sange mia iesit alcolemia de 0.70....destul de mult tinand cont k dormisem 6 ore...in fine....ce fac acum??? va spun sincer k nu am avut cum sa l evit....el s a lovit la cap si si dupa 3 luni mia facut plangere ,venind cu un certificat medico-legal de 120 ingrijiri medicale....omu zice k nu are nik cu mine k vrea sa ia de la rca meu..e posibil asa ceva tinand cont k si el are o culpa??akm totusi eu iam oferit 3000 de lei k sa isi retraga plangerea...in cazul asta mias fii recuperat permisul....fazA e k nici dovada nu am primit...am vreo sansa sa imi iau dovada???expertiza accidentului inka nu s a facut...in ce stadiu imi iau o dovada sau e posibil???niste sfaturi va rog....aaa ...uitasem pietonul nu vrea sa 3000 de lei ...zice k isi ia de la asigurari mii de euro....el e un om cu bani si va zic sincer k certificatul medico legal este super umflat...de fapt el a stat 3 zile in spital...sfaturi va rog k ma dispera aceasta problema??????????????? ce se intampla cu permisul meu fiind vorba totusi de o culpa comuna....??? knd il mai vad???
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
stefanik1986, utilizator
Cam tarziu a depus plangerea, se depune la 2 luni de la cunoastera faptuitorului, ori daca inteleg bine accidentul s-a produs acum 3 luni cred ca au existat constatari ale organelor de politie si a fost intrebat daca depune plangere.
Daca accidentul s-a produs din culpa comuna nu v-a obtine banii de la asigurare decat in raport de culpa pe care o aveti dumneavoastra.
Greseala dumneavoastra este ca trebuia sa cereti recalcularea alcoolemiei nu cred ca mai sunteti nici dumneavoastra in termen...
In rest este de competenta instantei sa stabileasca cine este culpabil si care sunt masurile ce urmeaza a fi luate

Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
Vasile Mihaela, Consilier juridic
120 de zile? nasol. e vatamare corporala grava. asa ca nu isi poate retrage plangerea. la aceasta infractiune actiunea se pune in miscare din oficiu, nu la plangerea prealabila a persoanei vatamate. asa ca degeaba ii dati bani.
2. pe langa vatamare mai e infractiunea de conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor.
Mergeti la un avocat sa faca demersurile necesare pentru a va recupera permisul. in functie de situatie, acest lucru va fi sau nu posibil.
Dupa parerea mea permisul va fi suspendat/ anulat ( nu ma pricep la legislatie rutiera ) Infractiunea de care ati putea fi d-voastra acuzat ar fi cea de la art 184 (4). CP. Insa tinand cont ca d-voastra nu l-ati lovit pe trecerea de pietoni, deci nu puteti sa va incadrati si la alin.3 se oune problema ce fel de culpa este culpa d-voastra cu prevedere sau fara prevedere. Cand te urci beat la volan,banuiesc ca poti prevede ca exista riscul sa lovesti pe cineva chiar daca nu pe trecerea de pietoni. Carnetul oricum eu zic ca nu il mai vedeti,daca nu pentru vatamare coporala din culpa atunci pt condus sub influenta bauturilor alcoolice. Puteti ataca in instanta certificatu medical. Oricum ca si o concluzie, d-voastra vet ai avea 2 dosar penal pt infractiuna de la art 185 si infractiuna de condus sub influenta bauturilor alcoolice, insa victima NU va putea cere nici o dauna datorita culpii comune,prevazute de legislatia civila.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Sunteti sigur ca plangerea prealabila a persoanei vatamate s-a facut dupa 3 luni?
Si de asemenea sunteti sigur ca s-a constatat initial culpa comuna?
Pentru ca situatia asa cum ati prezentat-o dvs. este destul de grava.
Va sfatuiesc sa solicitati o expertiza medico-legala daca banuiti ca este ceva in neregula cu zilele de ingrijiri medicale..
In ce priveste alcoolemia, ati dat declaratie la politie ce ati mancat, ce ati baut etc.?
Sunt foarte multe lucruri ce trebuie neaparat lamurite in faza de urmarire penala pentru ca apoi dvs. veti suporta consecintele.
Iar permisul nu va va fi restituit atata timp cat s-a stabilit o alcoolemie asa mare.
Plangerea prealabila nu se retrage pentru o vatamare corporala cu mai mult de 60 zile ingrijiri medicale si sunteti cercetat pentru doua infractiuni (vatamare corporala grava si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand o alcoolemie peste limita legala).
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
Daniela Vasilescu, Avocat
ideea e ca eu am avut o alcolemie de 0.70 in sange (adica infractiune)...eu auzisem k dak ma impac cu el adik retraga...imi ramane decat alcoolul.si imi da permisul dupa 3 luni...care deja au trecut...el nu poate sa ma despagubeasca daunele dak knd o sa se stabileasca culpa comuna???

Alte discuții în legătură

Accident rutier rosica rosica Accident rutier produs acum 2 ani si cateva luni ,cu vatamare corporala care are zile de spitalizare 89,cel vinovat de accident ,nu avea permis ,a mai fost ... (vezi toată discuția)
Am lovit cu mașina o persoană pe trecerea de pietoni. nu am mai avut probleme cu legea și sunt foarte speriat, ce mi se poate întâmpla? Drusca Drusca Eri seara am accident pe trecerea de pietoni într-o intersecție am virat la dreapta am fost orbit de faruri și semnalizare la cei lalti conducători auto am ... (vezi toată discuția)