avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, plangere pentru vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, plangere pentru vatamare corporala

salut,am si eu niste nelemuriri...am dat acum 5 luni peste cineva ...eram eu la volan singur in masina...era sambata ora 12 ....persoana peste care am dat nu era pe treceere...trecerea fiind la 150 metri..PROBLEMA este k eu vineri seara am baut..si dupa accident la sange mia iesit alcolemia de 0.70....destul de mult tinand cont k dormisem 6 ore...in fine....ce fac acum??? va spun sincer k nu am avut cum sa l evit....el s a lovit la cap si si dupa 3 luni mia facut plangere ,venind cu un certificat medico-legal de 120 ingrijiri medicale....omu zice k nu are nik cu mine k vrea sa ia de la rca meu..e posibil asa ceva tinand cont k si el are o culpa??akm totusi eu iam oferit 3000 de lei k sa isi retraga plangerea...in cazul asta mias fii recuperat permisul....fazA e k nici dovada nu am primit...am vreo sansa sa imi iau dovada???expertiza accidentului inka nu s a facut...in ce stadiu imi iau o dovada sau e posibil???niste sfaturi va rog....aaa ...uitasem pietonul nu vrea sa 3000 de lei ...zice k isi ia de la asigurari mii de euro....el e un om cu bani si va zic sincer k certificatul medico legal este super umflat...de fapt el a stat 3 zile in spital...sfaturi va rog k ma dispera aceasta problema??????????????? ce se intampla cu permisul meu fiind vorba totusi de o culpa comuna....??? knd il mai vad???
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
stefanik1986, utilizator
ati auzit gresit.
nu pt orice infractiune se "scapa" daca se retrage plangerea. aici actiunea penala se pune in miscare din oficiu pt ca sunt prea multe zile de ingrijiri medicale.
nu veti avea "doua dosare penale". va fi unu singur, fiind vorba de un concurs de infractiuni.
Culpa apartine si victimei pt ca a trecut prin loc nepermis. Culpa e si a dumneavoastra ca ati baut si legea prezuma ca ati fi fost mai atent daca consumati apa plata cu lamaie in loc de bere.
Sa va despagubeasca el pentru ce? ca v-a luat politia carnetul? :)) Nu, nici vorba de asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier rosica rosica Accident rutier produs acum 2 ani si cateva luni ,cu vatamare corporala care are zile de spitalizare 89,cel vinovat de accident ,nu avea permis ,a mai fost ... (vezi toată discuția)
Am lovit cu mașina o persoană pe trecerea de pietoni. nu am mai avut probleme cu legea și sunt foarte speriat, ce mi se poate întâmpla? Drusca Drusca Eri seara am accident pe trecerea de pietoni într-o intersecție am virat la dreapta am fost orbit de faruri și semnalizare la cei lalti conducători auto am ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Trandafir213 Trandafir213 Buna seara,ieri data de 14.12.2019 varul meu a avut un accident pe o strada din comuna,s.a ciocnit cu un căruțaș,accidentul a avut loc din cauza persoanei ... (vezi toată discuția)