avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva ordonantei procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva ordonantei procurorului

Parte vatamata intr-un dosar de cercetare penala, victima unui accident rutier, plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului la instanta de judecata, plangere admisa cu trimitere la unitatea de parchet cu indicatia de reinceperea urmaririi penale fata de faptuitor si cu alte dispozitii ale instantei de judecata, cuprinse in sentinta penala a instantei fondului, printre care si efectuarea unei expertize tehnice judiciare auto de catre un expert. Procurorul de caz desemneaza un expert in cauza, pentru care, partea vatamata, achita onorariul cuvenit serviciului prestat de expert, se efectueaza expertiza solicitata de instanta, expertul consemneaza cele constatate intr-un raport de expertiza tehnica care se comunica partilor din cauza, partea vatamata contesta raportul de expertiza tehnica si formuleaza o plangere prealabila de punere in miscare a actiunii penale fata de expert, formand obiectul unui dosar de cercetare penala inregistrat la o unitate de parchet de pe langa un tribunal care isi declina competenta trimitand dosarul la o unitate de parchet inferioara. Procurorul de caz ia act de contestatia partii vatamate fata de raportul de experiza si dispune prin ordonanta refacerea raportului de catre acelasi expert impotriva caruia a fost formulata o plangere penala. Impotriva ordonantei procurorului de caz este formulata o plangere in temeiul dispozitiilor art.54 alin.(1) raportat la art.48 alin.(1) lit. g.) Cod proc.pen. prin care se cere desfiintarea ordonantei si desemnarea altui expert pentru refacerea acelui raport contestat. Prim-procurorul unitatii de parchet respinge plangerea impotriva ordonantei procurorului de caz in temeiul art.278 Cod proc.pen., asta insemnand ca ordonanta procurorului de caz cu privire la refacerea raportului de expertiza tehnica judiciara de catre acelasi expert, impotriva caruia a fost formulata o plangere ce formeaza obiectul unui dosar de cercetare penala, a fost legala.
Ce parere aveti despre aceasta situatie, foarte reala, in anul de gratie 2012?

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Accident - parte vatamata Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu Sunt parte vatamata intr-un dosar din cauza unui accident auto ,parchetul a dat neinceperea urmaririi penale impotriva vinovatilor am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier georgel12 georgel12 buna seara...pe data de 28.04.2012,am avut un accident de circulatie...circulam pe un drum cu prioritate,avand in auto inca 3 persoane...intr-o intersectie,un ... (vezi toată discuția)