Sunt asociat la un S.R.L care nu mai are nici un fel de activitate de cel putin 5 ani, dar are datorii la stat. Asociatul meu a decedat. Ce se intampla in aceasta situatie cu datoriile si cu firma?
Am primit msj, firma apare ca fiind in functiune cu o anumita datorie catre finante.
Aveti 2 optiuni in situatia de fata:
1. Esalonarea platii la ANAF - va trb sa reluati activitatea societatii si sa mergeti pe profit (aveti nevoie de un economist sau contabil bun, consultant fiscal);
2. Sa cereti insolventa societatii prin procedura simplificata a falimentului (aveti nevoie de ajutor avizat, respectiv un jurist, lichidator).
Variant a 2-a mi se pare cea mai buna. Problema este ca firma asta mi-a golit buzunarele, ba am mai facut si un credit de 30000 lei pentru nevoi personale, pe care i-am investit in firma si inca mai am mult de platit. Cat de mari sunt riscurile daca o las asa cum e?
Firma inactiva
LuckyStela
Buna ziua!
In 2005 am infiintat un SRL, am activat pe ea 4 luni. Contabila nu a depus nimic desi a fost platita, asta am aflat mai tarziu. Din diverse motive ... (vezi toată discuția)