avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident la scoala in tipul pauzei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident la scoala in tipul pauzei

am o problema grava cu copilul meu, a fost accidentat la ochi de un un copil in timp ce si lua masa in curtea scolii sub un copac.Accidentul a fost atat de grav incat a facut interventie pe glob deschis, apoi schimbarea cristalinului, dar si asa vederea lui a ramas foarte slaba.Toti se comporta ca si cand nu s-a intamplat nimic iar eu sunt in pragul nebuniei nestiind ce sa fac.Copilului i s-a intamplat asta chiar din primul an si luna de scoala.
va rog sa ma ajutati cu un sfat, deoarece a trecut deja 1 an jumate de la accident, cheltielile ii sunt foarte mari deja si situatia copilului este destul de grava pentru toata viata.Am avut pe rol o ancheta penala, dar fara nici un fel de rezultat.
ce sa fac?
trebuie sa faceti plangere penala si sa atragti raspunderea parintilor copilului care la loit si a scolii
Buna dimineata!

In ce clasa era copilul in momentul in care a fost lovit la ochi?

Este foarte important, deoarece daca era in ciclul primar in primul an de studiu, copilul nu ar fi trebuit sa paraseasca sala de clasa decat insotit de invatatoare. Si aceasta ar fi fost trasa la raspundere pentru acest fapt.

Daca era mai mare nu aveti decat sa depuneti plangere la inspectorat si apoi sa deschideti actiune in instanta pentru ca scoala, ca institutie sa raspunda alaturi de parintii copilului.

Nu cred ca este posibil ca ancheta sa ramana suspendata, fara ca organele de ancheta sa dea o rezolutie. Sau se poate ? #-o Impotriva cui a fost indreptata aceasta plangere?
Puteti sa va indreptati impotriva scolii. Din pacate, mi-e greu sa o spun deoarece respect foarte mult cadrele didactice de la orice nivel, scoala este direct raspunzatoare de ceea ce se intampla in timpul orelor si al pauzelor, cu conditia ca evenimentul sa se fi petrecut in incinta scolii - aici intelegand si curtea scolii.
Stiu ca cineva va spune ca este inuman ca profesorul de serviciu din curtea scolii supravegheaza 300 - 400 de copii care ies in pauza, dar asta este realitatea.
Buna Ziua!
Copilul era in clasa 1, luna octombrie.Am depus plangere la inspectorat, am primit si un raspuns destul de sec, sa nu mai zic ca si copilul a fost transportat cu un taxi pana la mine la serviciu, dupa care am mers cu el la o unitate spitaliceasca in localitate, dupa care am fost trimisa la ocazie cu ochiul copilului in palma la judet.Eram atat de speriata incat nu am cerut o ambulanta cu care sa merg am schibat 3m ijloace de transport ca sa ajung la un spital de oftalmologie.Toti se ascund in taceresi indiferenta.
Plangerea a fost indreptata impotriva invatatoarei , directorului si a copilului, in prima faza, apoi ca rezolutie a fost ca nu ma pot indrepta impotriva copilului care are sub 14 ani, desi eu plangerea nu am facut-o numai impotriva copilului.Am depus o alta plangere care era indreptata strict impotriva invatatoarei si a derictorului, ca si rezolutie au scris ca lipseste obiectul justificativ al faptei si ca cele doua cadre nu au incalcat in nici un fel sarcinile de serviciu.Tin sa precizez ca acum aproape toti pomii din curtea scolii au fost taiati fapt cce ma indreapta CU GANDUL spre o acoperire a faptelor intamplate acolo.
Consider ca la un accident atat de grav se suna 112,iar ei nu au facut-o, iarasi ma duce cu gandu ca au dorit si doresc si acum sa se acopere tot raul pricinuit mie si copilului meu.
Buna ziua!
Pot faceplangere scolii, ca institutie? Nu persoanelor raspunzatoare acestei institutii?
PE partea penala s-au dat rezolutiile si nu am raspuns ultimei rezolutii,deoarece am constatat ca ma impinge spre un proces civil, A trecut de la accident 1 an si 6 luni de cand s-a intamplat , iar pe masa procurorului a stat cazul meu un an fara vre-un rezultat care sa imi dea cea mai mica speranta ca persoanele care consider ca au gresit vor fi trase la raspundere in vre-un fel.Cer sfaturi dvs., aici inainte sa intru intr-un proces civil, deoarece am vorbit cu 2 avocati in localitatea mea si care nu mi-au dat mari sperante in civil.Totul se rezuma la cheltuieli si bani multi, mi-e frica sa nu pierd un eventual proces.Am asteptat sa mai treaca si timpul crezad ca ma pot agata de vreo veste mai buna de la specialistii oftalmologi, dar din pacate vestile nu sunt bune, ramane cu sechele toata viata si citez:" indiferent de interventiile ce presupun in viitor,vederea ii ramane foarte slaba"

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere parinti pentru fapte ale elevului in timpul cursurilor adrianak72 adrianak72 Buna seara, Intrebarea mea este legata de urmatoarea situtatie cu care ne confruntam cu colegele. In scoala la care predau eu, ca profesor de sprijin, avem ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost izbit foarte tare de gardul școlii, în pauză, și are clavicula ruptă în două locuri. cum ar trebui să procedez? monicaculic monicaculic Bună ziua. Spuneți mi , va rog cum trebuie sa procedez referitor la incidentul din curtea școlii. În pauză ,un elev de clasa a 5 a, a deranjat jocul unor ... (vezi toată discuția)