avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copilul meu a fost izbit foarte tare de gardul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copilul meu a fost izbit foarte tare de gardul școlii, în pauză, și are clavicula ruptă în două locuri. Cum ar trebui să procedez?

Bună ziua. Spuneți mi , va rog cum trebuie sa procedez referitor la incidentul din curtea școlii. În pauză ,un elev de clasa a 5 a, a deranjat jocul unor elevi de clasa pregătitoare, copilul meu, clasa a 2 , i a atras atenția să lase copiii să se joace, că sunt mai mici și a aruncat cu un bulgăre de zăpadă în el. Drept replică, elevul de clasa a 5 a, care este că statură de 3 ori cat copilul meu, l a izbit de gardul de beton și i a rupt clavicula. Am fost anunțată de către D na învățătoare de incident, a fost dus la cabinetul medical din școală, de unde am primit un bilet de trimitere spre urgență. Temerile s au adeverit, clavicula este ruptă în 2 bucăți. Azi mai mergem la un specialist, pentru a doua părere și dorim sa mergem și la medicina legală. Cu câtă forță a trebuit sa l izbească de perete că sa i rupă oasele? Nu pot trece cu vederea acest eveniment. Personal mi se pare extrem de grav! În curtea școlii exista un cadru didactic și o paza, care supraveghează sute de copii. Sunt conștientă că 2 persoane nu pot acoperii vizual toată curtea școlii, dar nu înțeleg de ce este doar un singur cadru și nu mai mulți. Va rog să mi spuneți cum ar trebui sa procedez. Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 10:31, 10 Decembrie 2017
Bună ziua, puteţi intenta o acţiune în răspundere delictuală împotriva cadrelor didactice şi împotriva părinţilor. Potrivit Codului civil, Cel care este obligat să supravegheze un minor, răspunde pentru prejudiciul cauzat altuia de către acesta.
Nu va fie teama! Plangere penala la politie sau parchet, clar! Dovezile medicale neaparat! Orice dovada! Cine l-a maltratat? Si daca aveti si martori care sa dea declaratie este foarte bine! Certificat medico-legal! Spitalizarea, cu ce ingrijiri medicale au fost necesare si numarul zilelor de ingrijiri medicale! Absolut totul este foarte important de la momentul producerii faptei si urmarile produse si pina la tragerea la raspundere penala a tuturor celor vinovati! Sunt necesare cercetari amanuntite, ca sa plateasca toti cei vinovati, faptuitor si cei care trebuiau sa asigure siguranta copilului - scoala in cauza! Stiti ceva pe mine nu ma intereseaza de cate cadre este nevoie pentru a supraveghea, chiar nu ma intereseaza cat ii costa! S-au invatat numai sa ne ia banii iar cand trebuie sa scoata banii din buzunar sa ne asigure drepturile constitutionale si legale o fac pe sponci! M-am saturat de infractorii din tara asta care sunt aparati si iertati si de aceea se ajunge la fapte foarte grave, practic nu mai exista ratiune si nicio limita ca unii sa se comporte ca niste animale! S-ar putea sa fie nevoie, sa nu omiteti acest lucru, ca copilul sa aiba nevoie de consiliere psihologica in urma acestei agresiuni - trebuie consultat si din acest punct de vedere - nu ar fi exclus sa ramana si cu traume psihice si nu doar cea fizica!

-Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, este foarte greu de citit. Mulțumesc-
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Depuneti plangere prealabila si cereti expertiza medico - legala.
Va constituiti parte civila si cereti despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la scoala in tipul pauzei miki78sandu miki78sandu am o problema grava cu copilul meu, a fost accidentat la ochi de un un copil in timp ce si lua masa in curtea scolii sub un copac.Accidentul a fost atat de ... (vezi toată discuția)
Copil bătut de colegi de școală. poate fi cineva tras la răspundere? s-a mai întâmplat acest lucru și nu s-a luat nicio măsură Ioana.Adrian Ioana.Adrian Băiatul meu a venit bătut 2 zile de la școală de către un coleg și verișoara acestuia dintr-o altă clasă.Am sunat doamna învățătoare și dansa a ... (vezi toată discuția)
Copil batut in scoala de elevii altei scoli coka coka Buna ziua,copilul meu , elev in clasa a-7-a a fost batut in scoala in care invata , de elevii altei scoli, chiar in clasa lui ! Acest lucru sa intamplat la ... (vezi toată discuția)