avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident la scoala in tipul pauzei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident la scoala in tipul pauzei

am o problema grava cu copilul meu, a fost accidentat la ochi de un un copil in timp ce si lua masa in curtea scolii sub un copac.Accidentul a fost atat de grav incat a facut interventie pe glob deschis, apoi schimbarea cristalinului, dar si asa vederea lui a ramas foarte slaba.Toti se comporta ca si cand nu s-a intamplat nimic iar eu sunt in pragul nebuniei nestiind ce sa fac.Copilului i s-a intamplat asta chiar din primul an si luna de scoala.
va rog sa ma ajutati cu un sfat, deoarece a trecut deja 1 an jumate de la accident, cheltielile ii sunt foarte mari deja si situatia copilului este destul de grava pentru toata viata.Am avut pe rol o ancheta penala, dar fara nici un fel de rezultat.
ce sa fac?
as vrea sa vorbim la tel.
Nu ati precizat cum s-a ajuns la cercetarea penala. Probabil in urma cercetarii evenimentului ca AM de catre ITM, dosarul a ajuns la Parchet pentru a se stabili eventuale responsabilitati penale. Era greu ca evenimentul produs, asa cu l-ati prezentat dvs., sa se soldeze cu trimiterea dosarului in instanta penala.
In timpul cercetarii penale, dvs. ca parinte trebuia sa fiti intrebata de catre procurorul de caz, daca aveti pretentii pentru despagubiri morale si materiale.
In PV de cercetare al ITM sunt mentionate cu siguranta, responsabilitati retinute in sarcina cuiva (asa cum am precizat in mesajul meu anterior). Fata de cei nominalizati puteti deschide actiune in instanta civila, dar personal nu pot sa mentionez, ca puteti spera macar, sa primiti niste daune materiale, in urma unei hotarari judecatoresti.
Masurile dispuse de catre ITM, in urma cercetarii evenimentului produs (cum ar fi taierea/ curatarea pomilor din curtea scolii) pot fi considerate contraventii, deoarece nu au fost realizate preventiv, in niciun caz infractiuni. Pentru acestea, s-au aplicat probabil, de catre ITM, scolii, amenzi contraventionale.
Invatatoarea fiind prezenta in curtea scolii, in momentul producerii evenimentului, nu vad cum i se poate imputa, ca nu a supravegheat copii.
Nici prin mesajul meu anterior, din martie, nu v-am dat mari sperante ca puteti obtine daune materiale si morale, in cazul unui proces civil.
Nu ati mentionat nimic, referitor la sfatul meu anterior, de a merge cu copilul la clinica de oftalmologie din Odesa, solicitand trimitere de la casa de asigurari de sanatate si fondurile necesare.
Cercetarea Penala s-a facut in baza plangerii pe care am facut-o la Politie.
La Odesa, nu m-am interest deoarece orice solicitare facuta catre Casa de asigurari este greoaie, iar interventiile chirurgicale au fost necesare urgent pentru a nu-si pierde acuitatea vizuala complet. In viitor, datorita astigmatismului pe care l-a facut si datorita cicatricei , voi cere ajutor prin casa de asigurari. pentru un posibil transplant de cornee .
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
miki78sandu, utilizator
...de la ITM am primit raspuns negativ.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
miki78sandu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere parinti pentru fapte ale elevului in timpul cursurilor adrianak72 adrianak72 Buna seara, Intrebarea mea este legata de urmatoarea situtatie cu care ne confruntam cu colegele. In scoala la care predau eu, ca profesor de sprijin, avem ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost izbit foarte tare de gardul școlii, în pauză, și are clavicula ruptă în două locuri. cum ar trebui să procedez? monicaculic monicaculic Bună ziua. Spuneți mi , va rog cum trebuie sa procedez referitor la incidentul din curtea școlii. În pauză ,un elev de clasa a 5 a, a deranjat jocul unor ... (vezi toată discuția)