avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare permis dupa condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare permis dupa condamnare cu suspendare

DACA AM AVUT CODDAMNARE CU SUSPENDARE DE TREIN LUNI SI DOI ANI DE INCERCARE PENTRU CONDUCERE CU ALCOLEMIE DE 1,25LA SUTA ,IN SENTINTA NU SA SPECIFICAT ANULAREA PERMISULUI , PERMISUL NU MIA FOST RETINUT, IN MOMENTUL CIND AM FOST OPRIT IN TRAFIC ,IN 2011 06AM INPLINIT UN AN DE LA COMUNICARE SENTINTEI , EU POSED PERMISUL IN MOMNTUL DE FATA DAR NU CIRCUL ,AR PUTEA FI CONSIDERATA INFRACTIUNE DACA ASI FI PRINS IN TRAFIC , SPECIFIC CA NU MI/SA COMUNICAT NICI O DATA SA PREDAU PRMISUL SI NICI IN SENTINTA NU SA SPECIFICAT CA MIAR FI ANULAT PERMISUL ,ASI PUTEA RAMINE CU PRMISUL IN COTINUA FARA SA MISE ANULEZA , VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 16:43, 11 Martie 2012
Art. 114 din OUG 195/2002 stabileste ca anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:(...)b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);”
Anularea permisului de conducere, potrivit Regulamentului de aplicare a Ordonantei, se dispune de seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost constata fapta, in baza hotararii judecatoresti ramasa definitiva, dispusa de o instanta din Romania,
Masura anularii permisului de conducere se comunica, in termen de cel mult 5 zile lucratoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia.
Este clar ca la acest moment permisul dvs. de conducere este anulat iar daca sunteti identificat in trafic riscati o noua condamnare.
Cu toate acestea, daca spuneti ca a trecut un an de la data condamnarii, este bine sa mergeti la politie sa cereti lamuriri. Este putin probabil ca politiei ”sa-i scape un asemenea amanunt”.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
ContSters53919, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta proces alcoolemie peste 0.8 suchet suchet am fost condamnat in luna aprilie la 8 luni cu suspendare, pt alcoolemie de 0,95. pe sentinta definitiva primita de la tribunal, nu este specificat in nici ... (vezi toată discuția)
Permis anulat Nina chirita Nina chirita Am condus cu permis suspentat si acum dopa 2 ani misa anulat e normal pentru depasire de viteza mi sa intamplat asa poate cineva sami dea un raspuns va ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva - anulare permis mihai62 mihai62 sentinta penala definitiva, ucidere din culpa,art178 al.2 cp,cu referire la art.320 ind.1 cpp.,condamnare cu suspendare in baza art.81 cp,-pedepse accesori ... (vezi toată discuția)