avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit/profit indexat cu rata infaltiei?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit/profit indexat cu rata infaltiei?

As vrea sa stiu daca, incepand din 2012, se va plati impozit pe profit la nivelul celui aferent trim4/2011 indexat cu rata inflatiei...Exista o lege in acest sens a carei aplicare a fost amanata anul trecut. Este valabila incepand cu acest an? Multumesc
Cel mai recent răspuns: aura.radulescu , utilizator 16:16, 12 Martie 2012
Începând cu data de 1 ianuarie 2013, se poate opta pentru declararea şi plata impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate, efectuate trimestrial (o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preţurilor de consum). In prezent, aceasta modalitae de stabilire a platilor anticipate se aplica numai societatilor bancare.
Multumesc pt. raspuns. Este o veste buna!:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In atentia platitorilor de impozit pe profit  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b][u]Referitor la optiunea pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial[/u][/b] [b][u]Incepand cu ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata impozit profit claudiusfarc claudiusfarc De anul acesta s-a introdus sistemul platilor anticipate si pt.PJ altele decat cele bancare,etc. In CF la art.34 specifica acest aspect. Intrebari: Ce plata ... (vezi toată discuția)
Impozit trim 1 2010 adriantemax adriantemax Daca firma a avut in trim 1 2009 profit, si in trim 1 2010 este pe pierdere, se plateste impozitul minim fiindca este pe pierdere sau impozitul anticipat, ... (vezi toată discuția)