avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... exercitare profesie in alt stat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

exercitare profesie in alt stat

Aveti idee daca unui cetatean al altui stat european, absolvent al fac. de drept in tara lui, intrat/admis in Barou Bucuresti, dupa definitivare i se recunoaste in statul de origine decizia obtinuta aici si poate profesa acolo? Cam care ar fi procedura? Ce formalitati ar trebui indeplinite?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 05:56, 21 Martie 2012
Statutul propesiei de avocat:
(1)In exercitarea profesiei avocatul este independent si se supune numai legii, statutului profesiei si codului deontologic.
(2)Profesia de avocat se exercita numai de avocatii inscrisi in Tabloul avocatilor intocmit de baroul din care fac parte.
(3)Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu-si poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei.
(4)Este interzisa, sub sanctiunile prevazute de lege, exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat inscris intr-un barou si pe Tabloul avocatilor sau de catre o alta persoana juridica cu exceptia societatii civile profesionala de avocati cu raspundere limitata.

Intr-o tara din U.E sau non U.E trebuie sa va echivalati studiile de drept si sa va documentati despre Statutul profesiei de avocat din tara respectiva.



Din cate imi aduc aminte si fara sa ma mai intorc la lege, la examenul de admitere in barou in Romania poate participa un cetatean roman, absolvent de drept in Romania.
Dupa obtinerea statutului de avocat definitiv exista posibilitatea ca, in statele membre UE, la cerere si dupa indeplinirea unor formalitati procedurale (daca stiu corect, in unele state e vorba de o testare care sa certifice detinerea de cunostinte despre sistemul de drept din tara respectiva), avocatul roman se poate inscrie pe tabelul avocatilor straini din tara respectiva. In Romania de asemenea e posibil acest lucru. Va recomand sa cititi legea si sa intrebati direct la barou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat, judecator, notar, procuror, mediator sau jurist Ioana1029 Ioana1029 sunt studenta si inca nu sunt hotarata ce sa aleg. avocat, judecator ,notar, procuror ,sau mediator.de fapt cine imi poate explica exact care st pasii pentru ... (vezi toată discuția)
Sunt avocat sau nu? ContSters172400 ContSters172400 Am primit decizia de admitere in profesia de avocat cu scutire de examen. Pot sa ma numesc avocat sau mai astept pana depun juramantul? Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii profesare avocat din sua in romania Alessandratw Alessandratw Buna ziua! Nelamurirea mea este legata de legea sau statutul care guverneaza posibilitatea exercitarii profesiei de avocat in Romania de catre un avocat ... (vezi toată discuția)