avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amanari repetate in plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amanari repetate in plata pensiei alimentare

Buna seara!
As vrea sa aduc in discutie o problema ce se repeta de 2 ani,de cand s-a pronuntat sentinta in procesul de divort.Copilul mi-a fost "incredintat pt crestere si educare",iar tatal a fost obligat la plata pensiei alimentare.Totul a inceput "impiedicat"-pt prime 5 luni de zile de la devenirea sentintei "definitive si irevocabile" tatal nu a platit nimic,a inceput sa plateasca doar in momentul cand i-a venit instiintare ca am facut plangere penala pentru neplata.Amanarile continua si acum,trimite bani doar dupa multe insistente.
Ce pot face in acest caz? M-am saturat sa ma cert pt dreptul copilului.
Problema e ca face promisiuni copilului (ca ii trimite pachet cu haine,rechizite etc),dar pana acum nimic...
In afara de NUP (ceea ce se intampla in majoritatea cazurilo),ce alta solutie se poate avea???
Cel mai recent răspuns: mary-2012 , utilizator 00:25, 15 Martie 2012
poprire pe salariul tatalui
Tatal este in strainatete,deci rezolvarea cu proprirea pe salar cum se poate pune in practica.Stiu numele firmei unde lucreaza.
va inarmati cu multa rabdare si nervi si va adresati unui executor judecatoresc pentru a aduce la indeplinire dispozitivul hotararii in care scrie ca tatal e obligat la plata pensiei alimentare
Buna seara!
...deci,nervi de otel...
Avand in vedere faptul ca la procesul de divort tatal a adus adeverinta de la firma din Romania la care lucra si la mai putin de 2 luni dupa pronuntare el a plecat in strainatate (deci era o chestie planuita aceasta plecare si automat lucrand in strainatate are un salar mai mare...-adica de la 600 ron la 1700 euro),inainte de a contacta un executor ma gandesc sa deschid proces pt marirea pensiei alimentare.Am vreo sansa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal poate refuza plata pensiei alimentare in italia??? mary-2012 mary-2012 Buna seara!Printre diversele motive de amanare a platii pensiei alimentare de catre tata este si refuzul de a trimite banii in Italia.El motiveaza ca ... (vezi toată discuția)
Intarzierea platii pensiei alimentare sonia2014 sonia2014 Buna seara. Sunt 4 ani de la incheierea divortului,fetita mi-a fost incredintata mie,iar tatal are dreptul la vizita si obligatia la pensia alimentara ( ... (vezi toată discuția)
Pensie intetinere - poprire sau judecata ? ibs79 ibs79 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o opinie in urmatoarea problema : In anul 2010 a avut loc procesul de divort, prin care mi s-au incredintat spre crestere ... (vezi toată discuția)