Buna seara!Printre diversele motive de amanare a platii pensiei alimentare de catre tata este si refuzul de a trimite banii in Italia.El motiveaza ca sentinta s-a dat in Romania (chiar daca si el s-a stabilit intr-o alta tara din UE in urma cu 2 ani) si ii va trimite in Romania.Mentionez ca el a fost anuntat de 2 ani care este noua resedinta a copilui,are adresa noastra,stie ca copilul este inscris aici,are numarul meu de cont de aici (a trimis de cateva ori pensia alimentara in acest cont),dar ca un motiv de amanare a platii refuza sa ii mai trimita.Imi spune ca ii va trimite cand voi fi cu copilul in Romania.
Exista vreo lege care sa il oblige pe tata la plata pensiei alimentare la actuala rezidenta???
Hotararea pronuntata intr-un stat membru al UE se executa in orice alt membru, conform Regulamentului (CE) nr. 44/2001 al Consiliului din 22 decembrie 2000.
De asemenea puteti formula plangere penala pentru savarsirea faptei de abandon de familie.
Va fi citat de politie sa dea declaratii iar acest lucru sigur il va impulsiona sa plateasca.
Neplata pensiei de intretinere 2 luni conescutv este abandon de familie.Incercati sa obtineti alocatia pentru copil care se acorda in Italia , dat fiind ca unul din parinti munceste legal intr-un stat membru EU.
Din pacate tatal copilului este o persoana careia ii place sa se joace cu nervi mei.La doar o jumatate de an de la pronuntarea sentintei prin care a fost obligat la plata pensiei alimentare,eu am fost nevoita sa fac plangere la politie.Solutionarea a fost NUP si a platit tot cand si cat a vrut.E dureros ca nu exista legi mai stricte in acest sens.Orice incercare de a discuta cu el e o lupta cu morile de vant.Acum a venit cu aceasta "gaselnita" :"sentinta a fost data in Romania,deci banii o sa-i trimit in Romania prin Posta si o sa am grija sa ii rididci personal de fiecare data,altfel,daca ii ia alcineva,o sa le fac plangere celor de la Posta".
Deci ....nervi de otel,pt cine mai are!
Incercati sa-i transmiteti o somatie printr-un executor judecatoresc din tara prin care sa-i indicati domiciliul copilului si un cont bancar in care sa vireze suma respectiva.
Pensie alimentara
stef99x
Buna Ziua
As dori si eu un raspuns la o problema mai delicata: in urma cu trei ani am divortat, cu fosta sotie am un copil minor. Pentru a evita o plate a ... (vezi toată discuția)