avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Evaluator tablouri vechi
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Evaluator tablouri vechi

Buna ziua. Detin un tablou vechi si as vrea sa il evaluez. Stie cineva cam cat costa o evaluare a unui tablou?
Cel mai recent răspuns: Delicios , utilizator 19:01, 1 Decembrie 2012
contactati un expert evaluator bunuri mobile acreditat ANEVAR
[ link extern ]
evaluatorii ANEVAR nu au competente in evaluarea acestui tip bun. cel mai bine ar fi sa va adresati evaluatorilor de pe langa casele de licitatii ade arta sau sa intrebati la muzeul national.
eu am facut cu ceva ani in urma (vreo 3- 4 ) o astfel de evaluare la casa de licitatii Alis din piata Universitatii - Teatrul National. Nu a costat nimic.
practic doar mergeti cu tabloul acolo si intrebati despre valoarea lui. Daca se va dovedi a fi o piesa de valoare cu siguranta va vor propune un pret minim de la care sa incepeti licitatia.
daca insa, oricat de vechi ar fi tabloul, nu are o valoare artistica cat de cat, va vor da un raspuns dezamagitor.
din discutia cu evaluatorii de acolo va veti da seama cu aproximatie despre valoarea obiectului. Bineinteles ca pentru formarea unei pareri cat mai apropiata de adevar cel mai indicat este sa testati mai multe case de licitatii.
fac mentiunea ca poate intre timp s-au mai schimbat lucrurile la acesta casa de licitatii si poate acum percep vreo taxa de evaluare, dar chiar si asa fiind nu cred sa fie o suma mare.
acum mi-am amintit ca au si site.
[ link extern ]
sper sa va fie de folos informatiile.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
cassy, utilizator
Deci .... Si eu am un tablou foarte vechi de 1500 de ani... Reprezinta o casa un pim un rau ... ele sunt pictate pe o panza.. si sunt cu cenusa pictate.... este foate vechi... Eu mam intresat si peste 50 de milioane costa acesta ... Mergi la un muzeu... Acolo te vei informa ... Eu nu am vandut taboul... Mise pare prea putin 50 de milioane pentru valoarea lui....Sper ca te-am ajutat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluator tablouri vechi adriana_butuza adriana_butuza Am mostenit mostenit un tablou foarte vechi, pictat in ulei pe pinza, fara semnatura. As vrea sa stiu daca are ceva valoare si daca pot sa-l vind deoarece ... (vezi toată discuția)
Un tablou de 116 ani denis999 denis999 am un tablou de 116 ani si nu stiu cam cat ar valora ,,,daca se poate un nr de telll ?? (vezi toată discuția)
Cum vand un tablou? andrita_88 andrita_88 am pe cineva care are un tablou si vrea sa il vanda,dar ii este frica zice ca il are de 30 de ani in casa si crede ca etse autentic... (vezi toată discuția)