avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Evaluator tablouri vechi
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Evaluator tablouri vechi

Am mostenit mostenit un tablou foarte vechi, pictat in ulei pe pinza, fara semnatura. As vrea sa stiu daca are ceva valoare si daca pot sa-l vind deoarece pinza este destul de rara si nu vreau sa se strice la mine. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:26, 24 Octombrie 2015
Pentru a da o estimare corecta ,identificare autor este necesar sa apelati la un evaluator/
expert din cadrul unui muzeu sau casa de licitatii
Expertul poate sa verifice cataloagele si eventual dupa anumite elemente specifice de pictura poate sa se pronunte asupra autorului si eventual sa si evalueze piesa


Puteti apela la un expert tehnic judiciar in specialitatea evaluari de arta.
Gasiti lista cu specializarile de expertiza si cu expertii autorizati, pe specializari si judete de domiciliu pe site-ul Ministerului justitiei www.just.ro Intrati pe lista persoanelor autorizate/ experti judiciari.
Marile case de licitatii din Bucuresti au experti care pot evalua lucrarea respectiva si eventual va pot da indrumarile necesare.In magazinele de antichitati lucreaza fel de fel de intermediari,care vor sa cumpere ieftin si sa vanda scump deci nu va recomand.Cautati pe net case de licitatii ,sunt cateva care domina piata obiectelor de arta.
Important pentru evaluare piesa este sa se poate evidentia caracteristici care eventual sa conduca la autor
Lucrarea nefiind semnata,nu este evidentiata nici in cataloagele de specialitate
Pictorii consacrati semneaza lucrarile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare tablou de secol xix Canelle Canelle Buna ziua! Doresc o evaluare a unor tablouri vechi probabil pictori de renume...acestea facand parte din mostenire familiei. Am posibilitatea sa le aduc la ... (vezi toată discuția)
Evaluator tablouri vechi operator13 operator13 Buna ziua. Detin un tablou vechi si as vrea sa il evaluez. Stie cineva cam cat costa o evaluare a unui tablou? (vezi toată discuția)
Tablou fals. LISONELTA300 LISONELTA300 Eu am falsificat un tablou asa de bine ca expertii in arta au spus ca este un original. Cu toate acestea nu vreau sa vand tabloul, am vrut doar sa testez pe ... (vezi toată discuția)