avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata

Buna ziua,
Ma numesc Ileana B.

Cand ma pot pensiona conform urmatoarelor date.
data nasterii 20.04.1957
lucrez din data de 01.09.1979 pana in prezent
01.09.1979-01.06.1991 conditii speciale(locuri de munca cu peste 50% subteran
in minerit),respectiv 11ani,9 luni
01.06.1991-01.08.1998 insumand 7ani si 2 luni in locuri de munca cu peste 30% subteran in fapt 2ani,1luna si 24 zile gr.I
restul de ani lucrati in conditii normale
perioada de studii 3 ani(cred ca nu mai este nevoie de perioada cand am fost convocata in armata,2 convocari aprox. 1 luna in perioada studentiei)
Va rog sa-mi calculati cand ma pot pensiona pentru a pregati dosarul de pensionare.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Pavelcristina , utilizator 12:26, 10 Aprilie 2012
@Pavelcristina

Imi pare sincer rau, insa tatal dvs. nu poate beneficia de pensie anticipata partiala.

Pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie un barbat nascut in 1957 trebuie sa indeplineasca, cumulativ, doua conditii: sa realizeze stagiul complet de cotizare de 35 de ani si sa implineasca varsta de 60 de ani. Tatal dvs. nu mai poate realiza stagiul complet de cotizare de 35 de ani. Singura categorie de pensie de care va beneficia este pensia pentru limita de varsta atunci cand va implini varsta de 65 de ani.
Va multumesc pt ajutor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire varsta pensionare in 2013 WriTor WriTor Va salut cu toata stima.Numele meu este O.Marcel si doresc sa aflu care este varsta mea de pensionare prin prisma noilor modificari legislative.Pentru inceput ... (vezi toată discuția)
Despre data de pensionare nick100 nick100 Un barbat nascut in aprilie 1957, cu vechime in munca de 37 de ani din care 19 ani si 4 luni lucrate in grupa a II-a; armata 1 an si 4 luni;... cand se poate ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie peta20ro peta20ro Va rog sa-mi spuneti cand ma pot pensiona la limita de varsta daca sunt nascuta in 20 mai 1957, am vechime neintrerupta 29 ani si 5 luni, pana in 1990 am ... (vezi toată discuția)