DE REGULA EXISTA POSIBILITATEA PENTRU CEI AFLATI IN PENITENCIAR SA DEA PROCURI AUTENTICE, CRED CA NOTARUL SE DEPLASEAZA LA LOCUL RESPECTIV.(EU AM O PROCURA DE LA CINEVA DIN PENITENCIAR).
DACA CEILALTI MOSTENITORI RENUNTA LA SUCCESIUNE, SINGURUL MOSTENITOR ACCEPTANT VA DEVENI SI PROPRIETAR....
DACA APARTAMENTUL ERA BUN COMUN, ATUNCI SE VA DEZBATE DOAR PARTEA MAMEI (ADICA JUMATATE DIN EL), CEALALTA JUMATATE APARTINAND DEJA TATALUI...
Daca succesiunea se dezbate si se finalizeaza in termen de doi ani de la deschiderea acesteia, care coincide cu data decesului celui mostenit, nu se va calcula si achita impozit 1% din valoarea activului net imobiliar succesoral. (alin. (3), art. 77^1 Cod fiscal).
O modalitate convenabila de solutionre a problemelor legate de mostenire este medierea. Informati-va cat mai bine, informarea si consilierea privind medierea este gratuita.
prin mediere poti obtine doar o consultanta....sau nu?
tot la notar ajungi pana la urma....iar persoanele in cauza....vor sa fie cat mai ieftin...
@LALYM
1. Nu, deoarece mediatorul este nu este un consultant. Mediatorul este un specialist care faciliteaza negocierile dintre parti si le acorda sprijin pentru a gasi o solutie problemei pe care o au, solutie care sa ii satisfaca maxim posibil e fiecare dintre ei. Rezultatul final care poate fi obtinut, ca urmare a intelegerii dintre parti, este acordul de mediere.
2. Da, este adevarat ca in cazul in care acordul vizeaza transferul dreptului de proprietate privata a unor bunuri imobile, părtile trebuie sa prezinte acordul de mediere notarului public sau instantei de judecata. Insa, atunci cand acordul de mediere este prezentat instantei, odata cu pronuntarea hotararii de expedient, instanta va dispune, la cererea celui interest, restiturea taxei judiciare de timbru (3%) (art 63 din Legea 196/2006), acordul putand fi depus la instant chiar si inaintea termenului de judecata stabilit.
Astfel, medierea ofera partilor posibilitatea de a obtine o solutie bazata pe interesele lor, daca aceste interese vizeaza drepturi de care ei pot dispune (asa cum este cazul aici, fiind vorba despre mostenire), cu costuri reduse si intr-un timp relativ scurt.
O zi placuta! :)
Buna ziua,
am inteles si va multumesc tare mult pentru prmptitudinea raspunsului Dvs
- s-a deschis succesiunea la notar
-s-a luat legatura cu notarul care apartine de penitenciar (asa au spus cei de acolo);
problema este ca fiul inchis,in urma unei expertize medicale i-au administrat ceva medicamente pentru calmare si liniste (nu are probleme psihice sau de alta natura) si doamna notar a spus ca dansa nu incheie nici un fel de act deoarece ia medicamente si 3 ani din data prezentei nu poate sa mai dea nici un fel de semnatura (asa i-a spus doamna fratelui respectiv) apoi a completat ca citez "daca pe ceilalti doi frati tatal i-a pacalit ea nu vrea sa se intample si cu el la fel"#-o; fratele a spus ca el nu are nevoie de partea mamei si nimeni nu l-a obligat sa renunte la mostenire; nu mai intelegem nimic din toata povestea asta; as dori sa va intreb daca exista alta posibilitate de a apela la un alt notar sau ce sa mai facem in acest caz.
va multumim