avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune

Buna ziua,
In data de 22.09.2011 a decedat unul dintre parinti.Tatal vrea sa deschida succesiunea (apart a fost pe numele celor 2). Speta este urmatoarea:
Sunt 3 frati. Unul dintre ei este in penitenciar si este departe de aici.
1. care este procedura pentru a putea sa participe la succesiune sau cine trebuie sa-l reprezinte;
2. care este termenul de deschidere al succesiunii fara a achita taxa de timbru catre stat;
3. daca tatal deschide succesiunea saptamana aceasta si cei 3 frati vor sa renunte definitiv la mostenirea mamei ei mai trebuie sa declare acest lucru sau cum se procedeaza in acet caz (problema era cu fiul inchis);
4. este obligatoriu ca succesiunea sa fie facuta in sectorul in care a decedat persoana sau poate fi si in alt sector;
5. ce costuri implica deschiderea succesiunii, taxe, etc...
6. contravaloarea masei succesorale nu depaseste 185 mii lei; se poate sa ne spuneti un exemplu de calcul la aceasta suma in care sa includa onorariu notar, TVA, taxe, etc...sa vedem aprox. care sunt costurile:stunned:
Va multumim anticipat.
LALYM a scris:

"DE REGULA EXISTA POSIBILITATEA PENTRU CEI AFLATI IN PENITENCIAR SA DEA PROCURI AUTENTICE, CRED CA NOTARUL SE DEPLASEAZA LA LOCUL RESPECTIV.(EU AM O PROCURA DE LA CINEVA DIN PENITENCIAR).
DACA CEILALTI MOSTENITORI RENUNTA LA SUCCESIUNE, SINGURUL MOSTENITOR ACCEPTANT VA DEVENI SI PROPRIETAR....
DACA APARTAMENTUL ERA BUN COMUN, ATUNCI SE VA DEZBATE DOAR PARTEA MAMEI (ADICA JUMATATE DIN EL), CEALALTA JUMATATE APARTINAND DEJA TATALUI..."

Buna ziua,
am inteles si va multumesc tare mult pentru prmptitudinea raspunsului Dvs
- s-a deschis succesiunea la notar
-s-a luat legatura cu notarul care apartine de penitenciar (asa au spus cei de acolo);
problema este ca fiul inchis,in urma unei expertize medicale i-au administrat ceva medicamente pentru calmare si liniste (nu are probleme psihice sau de alta natura) si doamna notar a spus ca dansa nu incheie nici un fel de act deoarece ia medicamente si 3 ani din data prezentei nu poate sa mai dea nici un fel de semnatura (asa i-a spus doamna fratelui respectiv) apoi a completat ca citez "daca pe ceilalti doi frati tatal i-a pacalit ea nu vrea sa se intample si cu el la fel"; fratele a spus ca el nu are nevoie de partea mamei si nimeni nu l-a obligat sa renunte la mostenire; nu mai intelegem nimic din toata povestea asta; as dori sa va intreb daca exista alta posibilitate de a apela la un alt notar sau ce sa mai facem in acest caz.
va multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ioanamariae74 Ioanamariae74 Buna ziua! Speta: Suntem 3 frati. In urma cu 6 luni mama a decedatFratele cel mare vrea sa renunte la dreptul lui de mostenitor(nu are nici o pretentie la ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 stare civila / succesiune sch sch 1.Va rog sa imi spuneti ce acte trebuiesc pt. a obtine Anexa 24 Stare Civila in vederea dezbaterii ulterioare a succesiunii, si daca aceasta solicitare, in ... (vezi toată discuția)