avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Sunt bugetar, sunt muncitor calificat si am o vechime de 35 de ani. Cu toate acestea vreau sa mentionez faptul ca sunt incadrat doar cu salariul minim pe economie(700 lei).
Vreau sa precizez faptul ca la acest salariu nu mi se acorda si sporul de vechime corespunzator .
Intrebarea mea este daca am dreptul la sporul de vechime de 25 % avand in vedere ca sunt incadrat cu salariul minim pe economie.

Vreaus sa mai mentionez un lucru foarte important si anume ca incepand cu anul 2010, daca nu ma insel , s-a introdus in salariu si sporul de vechime. Eu in acel moment(2010) castigam tot salariul minim pe economie(600 lei) si mi s-a introdus si mie sporul de vechime (aprox. 140 lei) in salariu, castigand in total 740 lei brut (salariu minim +spor de vechime).
Acum , incepand cu 01.01.2012 nu mai mi s-a inclus sporul de vechime in salariu., eu castigand doar 700 lei.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
realest25, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:41, 18 Martie 2012
In baza unui HCL a fost infiintata o institutie publica prin comasarea si reorganizarea mai multor institutii , o parte dintre angajati au fost bagati in somaj iar pentru restul s-au incheiat alte contracte de munca, imediat cu luna urmatoare. La prima institutie am fost muncitor necalificat iar la cea de a doua am fost angajat ca muncitor calificat dat in contract avand acelasi salariu ca cel anterior.Mentionez ca ocup un post exact pe calificarea mea (vechime in meseria respectiva de peste 30 ani), postul nu a fost transformat din calificat in necalificat de la angajare pana in prezent.Tot timpul aud ca nu puteau sa-mi dea decat acelasi salariu, pesemne ca s-a respectat acelasi fond de salarii?
Multumesc pentru eventualul raspuns!
Nu puteau posibil in anul cand s-a intamplat reorganzarea caci aveau un fond de cheltuieli de personal aprobat deja,dar incepand cu anul urmator ar fi trebuit sa va salarizeze corespunzator incadrarii.Incercati totusi sa solicitati printr-un referat scris conducerii sa va acorde salariul corespunzator noi incadrari.
Multumesc pentru raspuns, dar am incercat si la personal si la conducere , asta in anul 2011, sa solicit acest lucru iar raspunsul a fost ca nu se poate pana la punerea in aplicare a noi legi a salarizarii. Am fost cu ianuarie 2011 reincadrat ca muncitor calificat I, gradatia 5, clasa 47, cu un salariu brut de baza de 725lei din care 78lei reprezenta spor de fidelitate. In luna octombrie 2011 a incetat acordarea acestui spor si salariul de baza a devenit 670lei brut/luna. De la 01.01.2012 salariul de baza este 700lei brut/luna. Credeti ca totul pana aici a fost aplicat conform legii?
Salariul dvs.trebuie sa fie acelasi cu un salariu aflat in plata in unitate ,pt.un muncitor 1,gr.5 Rugati sa va explice cum s-a ajuns la salariul actual,in acest scop cereti urmatoarele date:
-salariul minim din grila la data de 31 decembrie 2008,pt. functia de muncitor 1(eu stiu ca era 693lei.max. era 894)
-ce s-a introdus in salariul acesta incepand cu 1 ianuarie 2010,in afara sporului de vechime de 25%,daca s-a introdus spor de fidelitate in ce procent,daca s-a introdus si valoarea lunara a primei de stabilitate ,ce valoare avea.
-salariul calculat la 1 iulie 2010,dupa taierea de 25%
-sal. calculat la 1 ianuarie 2011,dupa adaogarea celor 15%
-daca aveti de restituit spor de dispozitiv sau alte sporuri acordate nelegal,in urma controlului Curtii de Conturi....in suma si procent .
Eu nu pot sa ma pronunt asupra corectitudinii calculului salarial,atata timp cat nu cunosc aceste detalii si mai mult dvs. nici nu ati relatat exact situatia inca din primul comentariu,adica ca ati fost promovat in fapt muncitor 1, in ianuarie 2011.
Dupa ce veti primi aceste date exacte,ati putea reveni,pt. ca asa nu putem sa tragem o concluzie care sa reflecte realitatea si pierdem timpul inutil,bazandu-ne pe speculatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim in decembrie 2012 de 812 lei ? DIANA_RU DIANA_RU Daca luam exemplul functiei publice de executie de referent, grad profesional principal, vechime in munca 9 ani si fosta treapta de salarizare 3, conform OG 9 ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 2011 stromelectro stromelectro Puteti sa-mi spuneti ce salariu minim se aplica de la 1 ianuarie 2011 pentru cei cu studii liceale sau superioare neexistand niciun coeficient de aplicare ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura RACF RACF lucrez la o firma de constructii la care am aflat ca exista contract colectiv la nivel de ramura.as dori sa stiu indicii de salarizare avand in vedere ca am ... (vezi toată discuția)